Opplevelser i og rundt Lillehammer

Stasjonen Lillehammer er fantastisk plassert med tanke på å komme deg på ski, sykkel eller til fots i byen og til fjells. Fra oss tar du bussen direkte ut i marka og opp i fjellet eller du rusler langs Mesnaelva på sti ned til Mjøsa eller opp i Olympiaparken . På sommeren står elsykkel klar på Stasjonen for leie og bruk for deg som ønsker det.  Skøyter, ski og annet vinterutstyr er og tilgjengelig for deg som ønsker å låne det. 

Lysgårdsbakken

Gå de 954 trappetrinnene til toppen av Lysgårdsbakken eller kjør veien opp. Nyt utsikten fra toppen av den olympiske hoppbakken fra 1994, som er et av Lillehammers fineste utsiktspunkt.

Maihaugen

Besøk Maihaugens Friluftsmuseum. Maihaugen er åpent hele året,  fra 07 – 22. I sommersesongen, fra juni til september, må du betale for inngang mellom 10-17, men ellers er det fri inngang. Maihaugen er et flott turområde, hvor du kan se gamle gårder, stavkirke, seterområder, fiskekapellet og se inn vinduene for å få en titt på hvordan vi hadde det her i Lillehammer og Gudbrandsdalen fra 1700 tallet og frem til i dag.

Garmo Stavkirke er bare en av mange attraksjoner du kan se på Maihaugen Frluftsmuseum.

Rusletur i gågata

Nyt stemningen i en av Lillehammers best besøkte attraksjoner. – bli med på «free city walk» i sommersesongen – GRATIS guidet byvandring sommeren 2017 start fra stasjonen hver onsdag og torsdag klokken 11:00. Se mer informasjon på facebook

Mosodden

Går du nedover kjærlighetstien nord for Mesnaelva/Stasjonen og følger veiene nedover mot Mjøsa kommer du til en av Lillehammers badeplasser. Her kan du ta et bad eller kaste fiskesprett.

Badetemperaturen er sjelden over 18 grader, så fiskesprettet er vel det vi vil anbefale.;) (for de som ikke er kjent med fiskesprett gjelder det her å finne en så flat sten som mulig og kaste den utover vannet for å se hvor mange ganger du greier å få steinen til å ”sprette” bortover vannet).

Mesnaelva

Turstien langs Lillehammers livsnerve er en attraksjon og var en av de første attraksjonene turistene besøkte i Lillehammer med sine fossefall og naturperler. I dag er vannstanden for det meste liten, men ved kraftig nedbør og egne ”vannslippdager” kan du oppleve elva som i gamle glansdager. Ved turens vendepunkt brua ”Svarga” finner du et spesiellt hus der Marcello Haugen bodde. Det påstås at han hadde synske evner og historiene er mange rundt han.

Sykkeltur

Hos oss kan du låne el-sykkel til 150 kr/time – 490 for en dag. Vi anbefaler en sykkeltur via Fåberg – en fin rund tur på ca. 20 kilometer. Avsluttes med et (gratis) kjølig bad i Vingnesvika før dere sykler over Vingnesbrua og tilbake til Stasjonen.

Rulletrapp på Strandtorget

Noen i familien ønsker sikkert å shoppe, så turen til et shoppingssenter kan kanskje ikke unngås? Gå ned trappene under jernbanen og gangstien ned til Strandpromenaden ved Mjøsa. På turen er det fin «street art» av lokale kjendiser.  Rulletrappkjøringen foregår inne på senteret – når du blir lei av senteret og trappekjøringen; ta en rusletur langs strandpromenaden og nyt utsikten over Mjøsa.

Fabrikken

Fabrikken er en kreativ hub som samlokaliserer 30 små bedrifter innenfor kulturelle, kreative og opplevelsesnæringer. Fabrikken er åpen mandag til fredag 10 – 16:30, lørdag 12-15. Se smykkedesignere, møbelsnekkere, malere, glassblåsere og andre kunsthåndtverkere i arbeid.

Vandretur / skitur

Naturens gratisgleder er heldigvis mange – og kanskje også de beste!? Hva med en vandring eller skitur i fjellet i området rundt Lillehammer. Vi har kilometer på kilometer med sti og lysløyper, for den som er glad i naturen.

Vegmuseet

Besøk Vegmuseet på Hunderfossen, 12 km nord for Lillehammer. Stort friluftsmuseum med gode turmuligheter, veteranbusstur, smie, maskiner, hesteridning for barn, aktiviteter og leker for store og små. Bli med på en spennende tunnelvandring i Fjellsprengningsmuseet.