Welcome to Lillehammer Station

Hotel – Hostel – Diner

Take the train and enjoy the city and the mountains here with us at the Station. With Lillehammer as a starting point, you have miles and miles of ski tracks waiting for you, and Hafjell is just a few minutes away. Take the ski bus from the stairs, both to the slopes and to cross-country trails. We have adapted the operation and take all precautions to ensure you have a safe stay here with us. Book you winter holiday now!.

Want to book more than 5 rooms? Contact us at post@stasjonen.no

Gode tilbud

Mal 1_english

Mal 1_english

HeadingHer kommer en kort tekst om tilbudet eller saken. Denne malen er først og fremst tenkt til tilbud som har pris og en "infoboks" om tilbudet, hvor promokode, hva som er inkludert osv kan...

Mal 2_english

Mal 2_english

HeadingHer kommer en kort tekst om tilbudet eller saken. Denne malen er først og fremst tenkt til tilbud som har pris og en "infoboks" om tilbudet, hvor promokode, hva som er inkludert osv kan...

Mal 3_english

HeadingText. Her kommer en kort tekst om tilbudet eller saken. Denne malen er først og fremst tenkt til tilbud som har pris og en "infoboks" om tilbudet, hvor promokode, hva som er inkludert osv kan...

Stasjonen hotell

Bo rett ved alt Lillehammer har å by på, i byens grønneste hotell!

Stasjonen ligger rett nedenfor Lillehammer sin gågate og bare en kort spasertur unna Mjøsa, Strandpromenaden, Maihaugen, Lysgårdsbakken og skiløypene som strekker seg milevis innover fjellet mot Rena og Øyer. Toget og bussen finner du rett utenfor døra, og på noen minutter er du på slalom i Hafjell, i skiløypa på Nordseter eller inni trollet på Hunderfossen. 

Se våre hotellrom ›

lillehammer vandrerhjem

Bærekraft, samhold og god service står i høysetet hos oss!

HI Lillehammer Vandrerhjem er kjent i lokalområdet for sin hyggelige kafe, imøtekommende personale og komfortable rom. Gjester kan lage sin egen mat på gjestekjøkkenet eller spise i restauranten. Kanskje frister det å sitte foran peisen med en god bok, eller å spasere de fem minuttene det tar for å komme seg til Lillehammers hovedgate?

rom vandrerhjem ›

Stasjonen Spiseri

Café – Restaurant – Bar – Take-away

Stasjonen Spiseri er et sted for god, tradisjonsrik mat – både for våre gjester og lokalbefolkningen. Nyt maten foran peisen eller ved et bord med utsikt til toget som går forbi. Hos oss kan du senke skuldrene og slappe av i en uformell atmosfære.

Se vårt mattilbud

sustainability

10 gratis opplevelser og attraksjoner

Lysgårdsbakken

Gå de 954 trappetrinnene til toppen av Lysgårdsbakken eller kjør veien opp. Nyt utsikten fra toppen av den olympiske hoppbakken fra 1994, som er et av Lillehammers fineste utsiktspunkt.

Maihaugen

Besøk Maihaugens Friluftsmuseum. Maihaugen er åpent hele året,  fra 07 – 22. I sommersesongen, fra juni til september, må du betale for inngang mellom 10-17, men ellers er det fri inngang. Maihaugen er et flott turområde, hvor du kan se gamle gårder, stavkirke, seterområder, fiskekapellet og se inn vinduene for å få en titt på hvordan vi hadde det her i Lillehammer og Gudbrandsdalen fra 1700 tallet og frem til i dag.

Garmo Stavkirke er bare en av mange attraksjoner du kan se på Maihaugen Frluftsmuseum.

Rusletur i gågata

Nyt stemningen i en av Lillehammers best besøkte attraksjoner. – bli med på «free city walk» i sommersesongen – GRATIS guidet byvandring sommeren 2017 start fra stasjonen hver onsdag og torsdag klokken 11:00. Se mer informasjon på facebook

Mosodden

Går du nedover kjærlighetstien nord for Mesnaelva/Stasjonen og følger veiene nedover mot Mjøsa kommer du til en av Lillehammers badeplasser. Her kan du ta et bad eller kaste fiskesprett.

Badetemperaturen er sjelden over 18 grader, så fiskesprettet er vel det vi vil anbefale.;) (for de som ikke er kjent med fiskesprett gjelder det her å finne en så flat sten som mulig og kaste den utover vannet for å se hvor mange ganger du greier å få steinen til å ”sprette” bortover vannet).

Mesnaelva

Turstien langs Lillehammers livsnerve er en attraksjon og var en av de første attraksjonene turistene besøkte i Lillehammer med sine fossefall og naturperler. I dag er vannstanden for det meste liten, men ved kraftig nedbør og egne ”vannslippdager” kan du oppleve elva som i gamle glansdager. Ved turens vendepunkt brua ”Svarga” finner du et spesiellt hus der Marcello Haugen bodde. Det påstås at han hadde synske evner og historiene er mange rundt han.

Sykkeltur

Hos oss kan du låne sykkel gratis. Vi anbefaler en sykkeltur via Fåberg – en fin rund tur på ca. 20 kilometer. Avsluttes med et (gratis) kjølig bad i Vingnesvika før dere sykler over Vingnesbrua og tilbake til Stasjonen.

Rulletrapp på Strandtorget

Noen i familien ønsker sikkert å shoppe, så turen til et shoppingssenter kan kanskje ikke unngås? Gå ned trappene under jernbanen og gangstien ned til Strandpromenaden ved Mjøsa. På turen er det fin «street art» av lokale kjendiser.  Rulletrappkjøringen foregår inne på senteret – når du blir lei av senteret og trappekjøringen; ta en rusletur langs strandpromenaden og nyt utsikten over Mjøsa.

Fabrikken

Fabrikken er en kreativ hub som samlokaliserer 30 små bedrifter innenfor kulturelle, kreative og opplevelsesnæringer. Fabrikken er åpen mandag til fredag 10 – 16:30, lørdag 12-15. Se smykkedesignere, møbelsnekkere, malere, glassblåsere og andre kunsthåndtverkere i arbeid.

Vandretur / skitur

Naturens gratisgleder er heldigvis mange – og kanskje også de beste!? Hva med en vandring eller skitur i fjellet i området rundt Lillehammer. Vi har kilometer på kilometer med sti og lysløyper, for den som er glad i naturen.

Vegmuseet

Besøk Vegmuseet på Hunderfossen, 12 km nord for Lillehammer. Stort friluftsmuseum med gode turmuligheter, veteranbusstur, smie, maskiner, hesteridning for barn, aktiviteter og leker for store og små. Bli med på en spennende tunnelvandring i Fjellsprengningsmuseet.