Lillehammer hostel

Vi på HI Lillehammer hostel er stolte av å være et av over 3500 Hostelling International hostel rundt om i verden. På våre 10 hostelrom med 36 senger, får du rimelig overnatting på vandrerhjem her i Lillehammer. Helt siden oppstarten på Lillehammer Skysstasjon i 1993 har service og vertskap stått i fokus. I 2007 ble vi kåret til et av verdens beste hostel og vandrerhjem. I 2012 fikk vi den lokale Fakkelprisen for god service og vertskap og i 2019 ble vi kåret til Norges hyggeligste vandrerhjemsvertskap. Dette håper vi å leve opp til også i årene som kommer.

Lillehammer Hostel

Vi på HI Lillehammer Hostel er stolte av å være et av over 3500 Hostelling International hostel rundt om i verden. På våre 10 hostelrom med 36 senger, får du rimelig overnatting på hostel her i Lillehammer. Helt siden oppstarten på Lillehammer Skysstasjon i 1993 har service og vertskap stått i fokus. I 2007 ble vi kåret til et av verdens beste hostel og vandrerhjem. I 2012 fikk vi den lokale Fakkelprisen for god service og vertskap, og i 2019 ble vi kåret til Norges hyggeligste vandrerhjemsvertskap. Dette håper vi å leve opp til også i årene som kommer.

Bestille flere enn 5 rom? Kontakt oss på mail post@stasjonen.no

En sosial måte å reise på

Som reisende på hostel er du ofte av den sosiale typen, som liker å komme i kontakt med andre mennesker. Hos oss har vi lagt opp til at dere lett kan møtes. Vi har et felleskjøkken/oppholdsrom dere kan benytte. Frokost får du i vår cafe/restaurant, hvor du også kan kjøpe lunsj, kaffe og middag. Du kan bo på eget rom eller kjøpe en seng på våre egne rom for kvinner og menn. Minst én gjest må være fylt 18 år for å bestille rom hos oss. 

Vi har hårføner, strykejern og strykebrett til utlån (spør oss i resepsjonen). Har du spesielle ønsker eller behov, vennligst oppgi dette ved bestilling.

Liker du å bo på vandrerhjem, er vi overbevist om at du kommer til å trives hos oss!

MEDLEMSSKAP

3-sengsrom | Lillehammer Vandrerhjem

Bli medlem

Bli medlem i vår non profit organisasjon Hostelling International idag og få rabatter og tilbud på 3 500 medlemsbedrifter rundt omkring i hele verden.  Et medlemskap  til kr. 150,-  gir deg minimum -10% rabatt på våre hostel i Norge inkludert hos oss. Registrer deg idag og benytt koden HIMEMBER når du booker din overnatting eller vis medlemsskap når du sjekker inn. Rabatten forutsetter at du booker via vår nettbooking eller ved direkte henvendelse til oss.   

OVERSIKT ROMTYPER

3-sengsrom

Våre standard 3-sengsrom har én enkeltseng, én køyeseng, flatskjerm-TV og bad. Noen av rommene har skrivebord. Det er mulighet for reiseseng på rommet om du reiser med barn (0-2 år). Rommene er i 3. etasje og har utsikt mot jernbanen/vest/Mjøsa. Tilgang til heis.

Book rom

4-sengsrom

Våre standard 4-sengsrom har to køyesenger, et lite bord med tilhørende stoler og et bad. Alle rom har oppredde senger og håndklær. Det er mulighet for reiseseng på rommet om du reiser med barn (0-2 år). Rommene er i 3. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Tilgang til heis.

Book rom

Seng i fellesrom menn

Hos oss på Lillehammer Vandrerhjem kan du bestille en seng i et flersengsrom hvor du deler rommet med andre menn. Vi bruker noen av våre 4-sengsrom (med køyesenger) som flersengsrom. Rommet har ferdig oppredde senger med håndklær og eget bad på rommet med toalett og dusj. Rommene er i 3. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Tilgang til heis.

Book rom

Seng i fellesrom kvinner

Hos oss på Lillehammer Vandrerhjem kan du bestille en seng i et flersengsrom hvor du deler rommet med andre kvinner. Vi bruker noen av våre 4-sengsrom (med køyesenger) som flersengsrom. Rommet har ferdig oppredde senger med håndklær og eget bad på rommet med toalett og dusj. Rommene er i 3. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Tilgang til heis.

Book rom

Faste avtaler

Vi har faste avtaler for blant annet studenter, pendlere og deg som trenger fast overnatting i lengre perioder.

student med frokost

Deltidsstudent HINN – overnatting

Hel- eller deltidsstudenter som trenger overnatting på Lillehammer i kortere eller lengre perioder. Komfortabel overnatting, frokost og niste sørger for at du får en god start på studiedagen. 

Kontakt oss for mer informasjon

Pendler

Gode senger og mulighet for tidlig frokost, niste og dagens middag, gir deg som pendler det du trenger. Vårt pendlertilbud er for deg som trenger periodevis overnatting i Lillehammerområdet, og er tilpasset tidlig start og  lang arbeidsdag. Hos oss bor du på rom med dusj/wc og har tilgang til meget bra wifi.

Kontakt oss for mer informasjon

Pilegrim – Gudbrandsdalsleden

Flere og flere oppdager denne ferieformen, gjerne inspirert av Pilgrimsvandrerne og pilgrimsveiene mot Santiago de Compostela i Spania. Som et av pilegrimsherbergene langs Gudbrandsdalsleden på vei fra Oslo og mot St Olavs kirken – Nidarosdommen i Trondheim, gir vi deg et godt tilbud ved fremvisning av pilegrimspasset.

Les mer om avtalen

Lillehammer Vandrerhjem

Lillehammer Vandrerhjem ble startet i 2006 i andre etasje på det som den gang var Lillehammer jernbanestasjon. Jernbanestasjonen finnes fortsatt, men billettsalg gjøres i dag via kiosken på stasjonen, og det finnes ingen betjente billettluker for togpassasjerer. 

Fra overnatting på stasjonen til Lillehammer Vandrerhjem

Lillehammer Vandrerhjem er videreføringen av det som tidligere var overnattingen på Lillehammer Skysstasjon, som ble startet i 1993. Det med andre ord en lang tradisjon for overnatting på skysstasjonen som Lillehammer Vandrerhjem har videreført.

I 2010 ble det besluttet at bygningen som Lillehammer Vandrerhjem holder til i skulle renoveres. Etter en lengre bygge- og renovasjonsprosess, kunne Lillehammer Vandrerhjem igjen åpne dørene til helt nye lokaler høsten 2011. Lillehammer Vandrerhjem deler i dag lokaler og eier med Stasjonen hotell Lillehammer. Forskjellen på de to overnattingsstedene er at du på Lillehammer Vandrerhjem har litt større fleksibilitet i oppholdet ditt. Som gjest på Lillehammer Vandrerhjem kan du velge å kjøpe en seng i et delt flersengsrom sammen med andre av samme kjønn.

Det er også en kjensgjerning at gjestene på Lillehammer Vandrerhjem er mer sosiale og oppsøkende enn hva gjestene på Stasjonen hotell er. Gjestene som ønsker å bo på Lillehammer Vandrerhjem søker oftere sammen, de bor sammen og drar ut på aktiviteter sammen. Lillehammer Vandrerhjem har et eget gjestekjøkken og her lager gjestene på Lillehammer Vandrerhjem sin egen mat, både frokost, lunsj og middag om de ønsker. Gjester på Lillehammer Vandrerhjem er selvsagt velkomne til å benytte seg av hotellets mattilbud hvis de skulle ønske det, men vi ser ofte at Lillehammer Vandrerhjem sine gjester ønsker å stelle mer for seg selv.

Lillehammer Vandrerhjem og HI Hostelling International

Lillehammer Vandrerhjem er del av HI Hostelling International. HI Hostelling International er en kjede med vandrerhjem over hele verden. Du kan melde deg inn som medlem i HI og få medlemsfordeler på de ulike vandrerhjemmene rundt om i verden. Som medlem av HI Hostelling International får du blant annet rabattert pris på overnatting på Lillehammer Vandrerhjem. Alle rommene på Lillehammer Vandrerhjem har eget bad og toalett, hvilket øker standarden her i forhold til hvordan standarden er på andre vandrerhjem.

Lillehammer Vandrerhjem er et av 4000 vandrerhjem som er del av kjeden på verdensbasis. HI Hostelling International har en formålsparagraf som tiltaler Lillehammer Vandrerhjem: de skal gi rimelig overnatting til medlemmer fra inn- og utland for å legge til rette for å skape opplevelser og mellommenneskelig kontakt, samtidig som det skal skapes en forståelse for egen og andres kultur og miljø. Dette menneskelige perspektivet er noe Lillehammer Vandrerhjem søker å opprettholde til enhver tid.

Lillehammer Vandrerhjem har siden oppstart hatt service og vertskap i fokus, og tillagt dette stor vekt i det daglige. Allerede i 2007 fikk Lillehammer Vandrerhjem anerkjennelse for arbeidet da vandrerhjemmet ble kåret til et av verdens beste hostel og vandrerhjem. I 2012 fikk Lillehammer Vandrerhjem den lokale Fakkelprisen for god service og vertskap, og arbeidet mot stadige forbedringer fortsetter hver dag, til tross for at konkurransen blir stadig større.

Lillehammer Vandrerhjem og bærekraft

Arbeid med bærekraft har vært en kjepphest for Lillehammer Vandrerhjem fra den spede begynnelse, og lenge før det fikk nevneverdig fokus i samfunnet generelt. Lillehammer Vandrerhjem så raskt vinningen i å sette fokus på både sosial og miljømessig bærekraft, både i et økonomisk og et menneskelig perspektiv. Lillehammer Vandrerhjem var blant annet et av de første i verden til å bli sertifisert som HI Quality Vandrerhjem basert på sine gode rutiner og standarder. Lillehammer Vandrerhjem er fortsatt et av få vandrerhjem innen HI Hostelling International til å inneha denne tittelen.

Som et ledd i den sosiale bærekraften har Lillehammer Vandrerhjem, via samarbeid med HI Norway og fredskorpset, hatt 2 frivillige på utveksling fra Brasil. Dette har vi gjort siden 2017, og de frivillige hjelper oss blant annet med å sette fokus på bærekraft og gjennomføre konkrete tiltak på Lillehammer Vandrerhjem. I tillegg har Lillehammer Vandrerhjem stort fokus på mangfold blant de ansatte, og her finner du ansatte fra flere verdensdeler og med flere språk. Vi ønsker å beholde de mange dyktige ansatte på Lillehammer Vandrerhjem så lenge som mulig, og har derfor store muligheter for at de kan utvikle seg innad i bedriften, og få nye arbeidsoppgaver etter hvert som de både mestrer og ønsker. Dette har vist seg å være en meget god ordning, og Lillehammer Vandrerhjem er i dag et ettertraktet sted å starte sin egen vei inn i turistnæringen.

Forskjellen på hotell og Lillehammer Vandrerhjem

Man kan kanskje lure på hva som er forskjellen mellom et vanlig hotell og et vandrerhjem. Den største forskjellen på de to er lengden på oppholdet. Gjestene på Lillehammer Vandrerhjem er som regel innom for en natt eller to, før de reiser videre. Derav betegnelsen «vandrerhjem». Prisene er lavere på Lillehammer Vandrerhjem, men det blir oftere forventet at du som gjest er mindre avhengig av betjeningen enn hva gjestene på et hotell er. Derfor får du som gjest på Lillehammer Vandrerhjem blant annet tilgang til et gjestekjøkken slik at du kan holde deg selv med mat og servering. 

Det engelske ordet for vandrerhjem er «hostel» som kanskje er et mer kjent uttrykk. Et tradisjonelt vandrerhjem har lavere standard enn hva et hotell har, og har som regel ikke tv eller bad på rommet. På Lillehammer Vandrerhjem har vi samme standard på rommene uansett. Lillehammer Vandrerhjem byr blant annet på bad og toalett på rommet, hvilket ikke er så vanlig for et vandrerhjem. Lillehammer Vandrerhjem har en betjening som er genuint opptatt av deg som reisende, og nysgjerrig på hvor du har vært og hvor du skal. Slik sett kan du oppleve at vi spør mye når du sjekker inn på Lillehammer Vandrerhjem, men det er fordi vi oppriktig lurer på reisen din.

På Lillehammer Vandrerhjem kan du kjøpe en seng i et delt rom, og på denne måten bli kjent med nye mennesker. Derfor vil også prisen på Lillehammer Vandrerhjem bli lavere enn prisen på Stasjonen hotell fordi du på Vandrerhjemmet ender opp med å dele rom med andre. På hotellet får du åpenbart rommet for deg selv.

En typisk gjest på Lillehammer Vandrerhjem er generelt langt mer sosial og åpen for nye bekjentskaper enn hva hotellgjestene våre er. Gjestene på Lillehammer Vandrerhjem reiser ofte alene, og vil gjerne slå av en prat med andre likesinnede. Derfor er gjestekjøkkenet på Lillehammer Vandrerhjem helt ypperlig i og med at gjestene her kan lage mat sammen og spise sammen, og på denne måten bli enda bedre kjent. Kanskje forlater de også Lillehammer Vandrerhjem sammen, på vei mot nye eventyr?

Til tross for at et vandrerhjem tradisjonelt tilbød losji, tilbyr Lillehammer Vandrerhjem både kost og losji for dem som skulle ønske det. Kanskje kan det være deilig å slippe å lage sin egen mat en dag, og da er selvsagt gjestene på Lillehammer Vandrerhjem hjertelige velkomne til å spise i restauranten på Stasjonen hotell.

Gjestene på Lillehammer Vandrerhjem benytter seg vanligvis av kollektiv trafikk som fremkomstmiddel. Plasseringen til Lillehammer Vandrerhjem, som er på Lillehammer skysstasjon, er derfor ypperlig for deg som ønsker å benytte deg av tilbudet til Lillehammer Vandrerhjem. Rett utenfor døren til Lillehammer Vandrerhjem finner du både buss og tog. Disse tar deg enten nordover eller sørover i landet. Hvis du ikke har vært innom Gudbrandsdalen på din reise, anbefaler vi sterkt at du tar toget eller bussen nordover. Her finner du en rekke tradisjonelle gårder, både med og uten dyr. Det er mulig å overnatte på mange av gårdene for å få en annerledes overnatting.

Lillehammer Vandrerhjem ligger også fint plassert som utgangspunkt for utrolig mange opplevelser du kan delta på, enten det er naturopplevelser uten inngangspenger eller organiserte opplevelser og attraksjoner. Skal du først bo på Lillehammer Vandrerhjem en natt eller to er det noe du bør få med deg, både sommer som vinter. Vi vet hvilke steder du bør prioritere hvis du har begrenset med tid, enten du vil ha aktive opplevelser eller opplevelser fra bussvinduet. Lillehammer Vandrerhjem samarbeider også med flere aktører både nordover og sørover fra Lillehammer, så ikke vær redd for å be oss om råd for ditt neste steg på reisen.