Mat og drikke
Stasjonen er et sted for god, tradisjonsrik mat – for våre overnattingsgjester og lokalbefolkningen. Nyt maten foran peisen eller ved et bord med utsikt til toget som går forbi. Hos oss kan du senke skuldrene og slappe av i en uformell atmosfære.
Vi serverer alt fra den enkle kaffekoppen til en 3-retters middag. Noen av gjestenes favoritter er ciabatta med kylling og bacon, stekt flesk med kålstuing, fersk vaffel med G35 og våre hjemmelagde supper med dagfersk focaccia. Utover vår omfangsrike drikke og cateringmeny serveres ala carte hver dag og spesialretter som komle/raspeball første torsdag i måneder med R (septembeR til apRil;). Fra 15. november og frem til jul er Stasjonens juletallerken med riskrem, kaffe og godt juleøl bestselgeren.
Vi har skjenkebevilling med alle rettigheter, og et godt utvalg av lokalt øl fra Lomb og Lillehammer Bryggeri. Utover dette har vi ordinært utvalg av øl, vin og brennevin.
Frokost
Mandag – Fredag: 06:30 – 10:00.
Lørdag, søndag og helligdager: 07:30 – 10:00
Cafe
Hver dag: 08:00 – 22:00
Varme retter
Hver dag: 11:00 – 20:00
Bar
Øl og vin: fra 08:00
Brennevin og drinker: fra 13:00
Meny
Hos oss er det en uformell og hyggelig atmosfære. Du får en variert meny med porsjoner som passer alle. Kom og spis frokost, lunsj eller middag hos oss!
Ferske vafler, hjemmebakte kaker, rundstykker, baguetter, hvetebakst og wienerbrød er blant utvalget vårt på dagtid. Vår bestselger er ciabatta med kylling, bacon og aioli. Vi har alltid nykvernet kaffe og espressomaskin der vi kan lage din favorittkaffe.
Hverdag eller fest – vi har retter for hele familien. Skal du ha selskap dekker vi gjerne opp, og serverer dere en bedre middag basert på lokale råvarer med tilhørende drikke.
Take-away
Hele menyen vår ligger åpen for bestilling som take-away. Rettene hentes som hovedregel her på Stasjonen. Har du behov for hjemlevering eller levering av overtidsmat – ta kontakt, så forsøker vi å hjelpe deg.
Spesialiteter
Komle
Vestlandsretten komle serveres alltid første torsdag i måneder med R ( SeptembeR til ApRil;). Retten serveres fra kl 14.00 – 19.00. Reservér gjerne bord eller bestill retten som take-away i vår nettportal
Den kan og fåes direkte hjem via mat- leveringstjenesten Delivia – bestill i appen.
Vaffel til folket
Som fattig student solgte verten Geir vafler på toppen av Lysgårdsbakkene før OL i 1994. Siden den gang har han hatt hjerte for gode vafler, og nå serverer vi selvsagt byens beste vafler! Vaflene er laget med sjel og kjærlighet her på Stasjonen.
Vaffel – kjærlighet i hvert hjerte
Kjøttkaker og stekt flesk
«Man får jo ikke skikkelig mat noen plass lengre». Det er et uttrykk eldre Gudbrandsdøler kommer med. Vi har tatt opp arven etter spisesteder med tradisjonelle retter der poteter, brun saus og kålstuing sto på menyen. Med Anna og Ewa på kjøkkenet holdes tradisjonene i hevd, og du får skikkelig hjemmelaget mat hos oss.