Hotell Lillehammer

Stasjonen Hotell Lillehammer ligger på togstasjonen, som navnet tilsier. Herfra tar det tre minutter til fots til Lillehammers koselige gågate. I tillegg har du alt av kollektiv transport rett utenfor døra. Hotellet vårt har 70 senger fordelt på 30 hotellrom, egen cafe og restaurant. Vi som jobber her er en sammensveiset gjeng som trives på jobb. Dette merker du på den avslappende og hyggelige stemningen du møter hos oss!

Hotell Lillehammer

Stasjonen Hotell Lillehammer ligger på togstasjonen, som navnet tilsier. Herfra tar det tre minutter til fots til Lillehammers koselige gågate. I tillegg har du alt av kollektiv transport rett utenfor døra. Hotellet vårt har 70 senger fordelt på 30 hotellrom, egen cafe og restaurant. Vi som jobber her er en sammensveiset gjeng som trives på jobb. Dette merker du på den avslappende og hyggelige stemningen du møter hos oss!

Bestille flere enn 5 rom? Kontakt oss på mail post@stasjonen.no

Dølajazz-rommet, Stasjonen hotell Lillehammer

Unike hotellrom

Hos oss finner du både dobbeltrom, enkeltrom, twinrom og familierom. De fleste rommene har unik innredning. Her kan du bo på «Olympiapark», «P4», «Husfliden», «NSB», «Amnesty», «Dølajazz», «Oberhof», «Sjusjøen» og mange andre spesialrom med sin egen historie. Minst én gjest må være fylt 18 år for å bestille rom hos oss. Har du ønsker om å bo i et spesifikt rom, kan du skrive det i kommentarfeltet når du booker. Vi forsøker å følge ønsket ditt så godt det lar seg gjøre.

Vi har et gjestekjøkken/oppholdsrom i 2. etasje der det er muligheter for å lage egen mat om ønskelig. Vi har hårføner, strykejern og strykebrett til utlån (spør oss i resepsjonen). Har du spesielle ønsker eller behov, vennligst oppgi dette ved bestilling.

Se et utvalg av rommene våre i galleriet nedenfor.

OVERSIKT ROMTYPER

Blåbær-rommet, Stasjonen hotell Lillehammer

Dobbeltrom

Våre dobbeltrom har én dobbeltseng, flatskjerm-TV og bad. Det er mulighet for reiseseng på rommet om du reiser med barn (0-2 år). Rommene er i 3. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Det er tilgang til heis.

Book rom

Tosengsrom – twin

Våre standard tosengsrom har to separate senger, flatskjerm-TV og bad. Noen av rommene har skrivebord og kjøleskap. Det er mulighet for reiseseng på rommet om du reiser med barn (0-2 år). Rommene er i 3. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Det er tilgang til heis.

Book rom

Enkeltrom

Våre enkeltrom har enkeltsenger (rammemadrass), flatskjerm-TV og bad. Noen rom har skrivebord. Det er mulighet for reiseseng til barn (0-2 år). Rommene er i 3. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Det er tilgang til heis.

Book rom

Familierom (4 pers)

Våre store firesengsrom har to separate senger og én køyeseng. Rommet har flatskjerm-TV, bad og et lite bord med tilhørende stoler. Det er mulighet for reiseseng på rommet om du reiser med barn (0-2 år). Rommene er i 2. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Tilgang til heis.

Book rom

Familierom (5 pers)

Våre femsengsrom har dobbelseng, enkeltseng og en køyeseng. Rommet har flatskjerm-TV, bad og et lite bord med tilhørende stoler. Det er mulighet for reiseseng på rommet om du reiser med barn (0-2 år). Rommene er i 2. etasje og har utsikt mot byen/øst eller jernbanen/vest. Tilgang til heis.

Book rom

Faste avtaler

Vi har faste avtaler for blant annet studenter, pendlere og deg som trenger fast overnatting i lengre perioder.

student med frokost

Deltidsstudent HINN – overnatting

Hel- eller deltidsstudenter som trenger overnatting på Lillehammer i kortere eller lengre perioder. Komfortabel overnatting, frokost og niste sørger for at du får en god start på studiedagen. 

Kontakt oss for mer informasjon

Pendler

Gode senger og mulighet for tidlig frokost, niste og dagens middag, gir deg som pendler det du trenger. Vårt pendlertilbud er for deg som trenger periodevis overnatting i Lillehammerområdet, og er tilpasset tidlig start og  lang arbeidsdag. Hos oss bor du på rom med dusj/wc og har tilgang til meget bra wifi.

Kontakt oss for mer informasjon

Pilegrim – Gudbrandsdalsleden

Flere og flere oppdager denne ferieformen, gjerne inspirert av Pilgrimsvandrerne og pilgrimsveiene mot Santiago de Compostela i Spania. Som et av pilegrimsherbergene langs Gudbrandsdalsleden på vei fra Oslo og mot St Olavs kirken – Nidarosdommen i Trondheim, gir vi deg et godt tilbud ved fremvisning av pilegrimspasset.

Les mer om avtalen

Hotell Lillehammer

Stasjonen hotell Lillehammer er et trivelig hotell midt i Lillehammer by. Stasjonen hotell Lillehammer er et supert utgangspunkt for ditt opphold her. Vi er plassert på skysstasjonen, med umiddelbar nærhet til både tog og buss. Med beliggenhet på Lillehammers knutepunkt kan du knapt få et bedre utgangspunkt for ditt opphold på hotell Lillehammer.

Bredt utvalg attraksjoner fra hotell Lillehammer

Som gjest på hotell Lillehammer har du et bredt utvalg attraksjoner og opplevelser å velge mellom. Her kan du tilpasse oppholdet ditt etter hva som passer deg best, enten det er action-fylte opplevelser, naturrike opplevelser, spennende attraksjoner eller rolige attraksjoner i fine omgivelser. Stasjonen hotell Lillehammer ligger i nederste delen av byen, med kort avstand ned til kjøpesenteret Strandtorget. Her finner du en rekke butikker, både kjedeorienterte og uavhengige butikker. På Strandtorget finnes det også kafeer og spisesteder, matbutikker og elektronikkforretninger. Strandtorget er plassert på strandpromenaden. Bor du på hotell Lillehammer bør du ta deg tid til å rusle en tur langs strandpromenaden som går langs Mjøsa. Det er også veldig fint å sykle her, så ta gjerne med deg sykkelen ned. Nede ved strandpromenaden finnes det også en liten skatepark der både små og store er velkomne.

Fra Stasjonen hotell Lillehammer kan du også ta bena fatt og gå de få metrene opp til Kunstmuseet. Her skiftes utstillinger jevnlig, og selve bygget er tegnet av Snøhetta. Litt lengre opp i gata for Kunstmuseet er gågata, selve hjertet i Lillehammer. Skal du bo på hotell Lillehammer må du passe på å legge inn en tur innom gågata som har sitt særpreg av alle de koselige, gamle trehusene den omgis av. Her finnes både kafeer, barer og restauranter, men på søndager er ikke utvalget så stort som man skulle ønske. Undersøk derfor på forhånd hvis du planlegger en bytur for en kaffekopp på en søndag.

Når du bor på hotell Lillehammer, bør du også få med deg spaserturen langs Mesnaelva. Mesnaelva munner ut i Lågen, og kan gås hele veien opp, men du kan også starte fra gågata og følge elva oppover. Ønsker du en kortere vei, kan du starte oppe på Stampesletta nederst i VIP-veien som fører til Kanten. Som gjest på hotell Lillehammer kan det være fint å gjøre som de lokale, og turen oppover Mesnaelva er en kjent tur for lillehamringene. Her går du forbi store og små fossefall, og du får etter hvert nydelig utsikt over byen. Ta på passende skotøy med godt grep; stien er steinete enkelte steder.

Vinter på hotell Lillehammer

Som boende på hotell Lillehammer vinterstid, har du en rekke valgmuligheter. Skiløypene som omkretser byen er mange, og du kan velge bynære løyper eller en av de fine skiløypene som går på Birkebeinerstadion. Enkelte gjester ved hotell Lillehammer ønsker også å dra inn på fjellet for å dra på ski, og gjester på hotell Lillehammer har umiddelbar nærhet til både Nordseter og Sjusjøen, begge destinasjoner med et vell av skiløyper. Det går også busser til begge destinasjoner, og besøkende ved hotell Lillehammer kan få en fin opplevelse ved å ta bussen opp på fjellet og gå ned igjen til byen på ski.

Enkelte av gjestene som bor på hotell Lillehammer ønsker litt mer fart når de er på vinterbesøk i byen. Da kan vi friste med kjelkekjøring i Kanthaugen som er i det olympiske anlegget på oversiden av byen. Du kan også kjøre alpint i Kanthaugen utvalgte dager. Anlegget er lite, men det passer perfekt til en familieutflukt hvis dere ikke ønsker å bruke noe særlig tid på transport til og fra skibakkene.

Mange av de som har skianleggene Hafjell eller Kvitfjell som destinasjon, bor på hotell Lillehammer. Fra Lillehammer sentrum til Hafjell er det 15 minutter med bil, og det å bo på hotell Lillehammer som skigjest er derfor et fint alternativ til å bo på hotell Øyer. Fra Lillehammer til Kvitfjell er det noe lengre, ca 45 minutter, men det er veldig mange lokale som kjører tur-retur Kvitfjell hver helg. Kvitfjell byr på tøffere løyper, men har ofte mindre kø og bedre plass i bakkene enn hva Hafjell har. Skal du kjøre ski i Kvitfjell er det dermed veldig fint å bo på hotell Lillehammer.

Lillehammer er en utpreget vinterby, og de aller fleste som bor eller gjester byen har en interesse for ski på et eller annet nivå. Ønsker du derimot å gjøre noe annet enn å kjøre eller gå på ski når du bor på hotell Lillehammer, finnes det flere sentrumsnære skøytebaner å velge mellom. Aking kan du gjøre i Kanthaugen på spesielle kjelker, eller du kan ta steget enda lengre og bli med på aking ned den Olympiske Bob- og akebanen. Her kan du enten bli med på bobraft, som er en myk bobkjelke som tar deg ned banen, eller du kan forsøke deg på skeleton (for de aller tøffeste). Du kan også kjøre taxibob som er den vanlige boben med sjåfør. En litt roligere variant er sparken. Sparken et kjært fremkomstmiddel på Lillehammer, og kanskje kan en sparktur være en eksotisk opplevelse?

Sommer på hotell Lillehammer

Det er veldig mange som bor på hotell Lillehammer på sommeren. Lillehammer er nydelig på sommeren med sine mange grøntområder. Et av de grønneste områdene byen har er friluftsmuseet Maihaugen med sine mange bygninger datert helt tilbake til middelalderen. På Maihaugen kan du nyte stillhet og ro mens du vandrer rundt på det store området og tar inn alt hva sansene dine klarer. I høysesongen er det liv i flere av husene, det er vandreteatre du kan delta på og kanskje kan du også være med og løse et mordmysterium? Dronning Sonjas barndomshjem står nå på Maihaugen, og er satt tilbake slik huset var når dronningen selv var liten. Selv om kongeparet sjelden bor på hotell Lillehammer når de gjester byen, er de ofte på Maihaugen der de disponerer en bolig.

Er du av typen som er ute etter et actionfylt opphold når du bor på hotell Lillehammer, kan du ta deg en tur til Hafjell Bike Park. Her kan du leie en downhill-sykkel og kaste deg utfor alpinløypene på sommerstid. Vanskelighetsgraden på løypene går fra grønt til svart, så det skal være muligheter for alle og enhver. På toppen av gondolen finner du også en liten pumptrack som er ideell for barna å leke i. 

Lillehammer er en super by å være barn i, men også for voksne har byen et godt tilbud. Skal dere bo på hotell Lillehammer uten små barn, kan for eksempel Bjerkebæk, Sigrid Undsets hjem, være verdt et besøk. Plassert i gangavstand fra Lillehammer sentrum kan Bjerkebæk by på en fantastisk hage, i tillegg til at du selvsagt kan se hvordan Undset selv bodde. Et annet forfatterhjem som kan være verdt et besøk når du bor på hotell Lillehammer er Aulestad. På Aulestad bodde Bjørnstjerne Bjørnson og hans kone Karoline med sitt tjenerskap. Aulestad ligger i Follebu, ca 20 minutter utenfor Lillehammer. På Aulestad er det omvisninger på sommerstid, og her kan du blant annet se Bjørnsons nobelpris i litteratur som han fikk i 1903.

Er du turist og bor på hotell Lillehammer en fin sommerdag, er det også verdt å rusle bort i Søndre Park, parken som ligger helt sør i gågata. Her finner du en nydelig grønn oase med store, vakre bjørketrær, et lite vann med fontene og en hyggelig kafe med alle rettigheter. Her kan du trygt la barna løpe rundt uten å være redd for trafikk.

Barn på hotell Lillehammer

Lillehammer er en barneby, det merker du når du bor på hotell Lillehammer. Friluftsmuseet Maihaugen har en rekke opplevelser for barn på sommeren. Det finnes flere lekeområder i nærheten av sentrum, og i Søndre Park kan barna løpe barbent i gresset med en is i hånda. De aller fleste barnefamilier som bor på hotell Lillehammer skal derimot til Hunderfossen Familiepark. Hunderfossen er en fornøyelsespark preget av det store trollet som sitter midt i parken og vokter inngangen til Ivo Caprinos eventyrgrotte. På Hunderfossen skal barna kombinere lek med læring, og kan blant annet motta førerkort etter endt trafikkopplæring og kjøring på bane med trafikklys og rundkjøringer. Her lærer du om Asbjørnsens og Moes eventyr på ulike måter, både fartsfylt og rolig. Energisenteret er et helt senter dedikert til læren om energi og fysikk, og hva er vel en bedre måte å lære på enn å prøve ulike mekanismer selv?

I tillegg inneholder Hunderfossen berg- og dalbane og en raftingattraksjon som nok er grunnen til at så mange barnefamilier bor på hotell Lillehammer. Skulle ikke dette være nok, kan også Hunderfossen by på sin helt egne klatrepark der du klatrer over blant annet raftingen.

Noen av gjestene på hotell Lillehammer er mest opptatt av dyr. Da passer det perfekt å kunne legge et besøk innom Barnas Gård. Her kommer gjestene på hotell Lillehammer i nærkontakt med en rekke dyr, alt fra kaniner og marsvin til kuer, påfugler, hester og hjort. Her finnes det også en liten terrengbilbane, og skyss med hest og kjerre kan du få hele året.

Det er med andre ord veldig mye å velge mellom når du er gjest på hotell Lillehammer. Og nå har vi ikke en gang begynt på alt du kan oppleve videre oppover i Gudbrandsdalen. Blir det for mye å velge mellom? Spør oss, så hjelper vi deg å velge!