Kjærlighet i hvert hjerte
På Stasjonen steker vi vafler fra tidlig morgen til sent på kvelden. Man trenger ikke å være kjernefysiker for å få til en god vaffel, men noen hemmeligheter er det bak en god vaffel. Noen av disse skal vi herved avsløre!
10 vaffelvettregler
- Start med å piske egg og sukker, nesten til eggedosis
- Bruk kulturmelk og skikkelig meierismør – tilsett hvetemel (eller gammelt brød løst i melk og havregrøt), vaniljesukker og litt bakepulver
- Rør godt sammen og ha i kanel og kardemomme
- Benytt skikkelig vaffeljern – på Stasjonen benytter vi testvinneren fra Vilfa med 6 hjerter!
- Når du steker – ha sterk nok varme
- Når vaflene er ferdig stekt, legg de på rist og IKKE LEGG VAFLER I STABEL!
- Legg på G-35 på vaflene og brett de i to eller brett hvert hjerte
- Eller – ta på syltetøy og rømme
- Spis vaffel gjerne med melk eller en kopp kaffe
- Nyt den og gjerne sammen med gode venner
Vår vaffeloppskrift
5 egg – 800 gr sukker – piskes sammen
1 liter kulturmelk, 1 liter helmelk og 2 kg hvetemel – tilsettes og røres inn. Har vi mulighet bytter vi ut noe av hvetemelet med brød lagt i melk og rester fra vår havregrøt .
2 ts vaniljesukker og 2 ts bakepulver og 2 ts kardemomme 1 ts salt
Tilsett og rør tilslutt inn 250 gr. smeltet meierismør
Stasjonens oppskrift på matvaffel
Presentert på mataukfestivalen oktober 2021
På mataukfestivalen på Lillehammer serverte Stasjonen grove matvafler med deilig topping. Har du lyst til å prøve en litt annerledes og sunnere vaffel er denne oppskriften perfekt! Hva med å servere en treretters vaffelmeny?
Oppskrift på matvafler*:
- 8dl hvetemel
- 8dl grovmalt rugmel
- 3ts salt
- 16dl melk
- 8stk egg
- 250g smeltet smør
- 250g revet ost
*Oppskriften er stor og kan med fordel skaleres om du bare skal lage til deg selv, venner eller familien.
Røkt laks med crème fraîche
- Røkt laks
- Crème fraîche med litt salt og pepper
- Syltet rødløk
- Ruccola salat
- Finhakket gressløk
Kylling med rømmepesto
- Stekt kylling
- Ruccola salat
- Rømmepesto (seterrømme blandet med pesto)
- Tomat
- Spirer
Spekeskinke og brie
- Spekeskinke
- Brie
- Philadelphia ost
- Ruccola salat
- Tomat
- Agurk
- Spirer
Brie og honning
- Brie
- Honning
- Ruccola salat