Servering på Stasjonen Lillehammer

Fra tidlig morgen er vi klare med ferske vafler og bagst her på Stasjonen. Du skal alltid kjenne  lukten av nystekt vaffel og har du lyst på god frokostbuffet står denne fremme fra halv 7 (halv 8 i helgene). Fra kl. 08.00 åpner vi serveringen i vår bar og fra kl. 11.00 til kl. 21.00 har vi varme lunsj- og middagsretter på menyen. Kyllingwok og hamburger, tradisjonsmat som kjøttkaker, stekt flesk og elggryte er noen av våre gjesters favoritter. Kål- og komletorsdag serveres den 1.ste torsdag i måneden og har blitt en tradisjon for mange.  Vi har egen veganmeny med kaker, kalde og varme retter for de som setter pris på dette. Er dere en idrett eller skolegruppe har vi egen meny for dere 

 

 

Stasjonen Café

Hos oss på Stasjonen Café Lillehammer skal lukten av nykvernet kaffe og ferske vafler møte deg hver dag. Hjemmebakte kaker, ferske rundstykker, baguetter, gjærbakst og wienerbrød er noe av vårt utvalg til deg som gjest. Utover dagen fylles diskene opp med wraps, smørbrød, salater, smoothie og bestselgeren ciabatta med kylling, bacon og aioli. Dagens suppe og varme lunsj- og middagsretter fra kl 11.

Stasjonen Restaurant Lillehammer

Mange gjester har sitt faste møtested hos oss og vi tar det som en selvfølge at du får GRATIS påfyll av kaffe når du først har handlet og satt deg ned alene eller med gode venner! Med vår espressomaskin som basis lager vi både kalde og varme kaffedrikker. De fleste av våre gjester foretrekker vår ordinære filtertraktede kaffe levert av Friele, der vi selv maler kaffebønnene etterhvert som kannene må fylles! All vår kaffe er Utz-sertifisert.

Stasjonen Restaurant

Ønsker du et godt restaurantmåltid med kolleger, venner eller familie er vi en bra og rimelig restaurant på Lillehammer. Vi har en uformell atmosfære, men det hindrer oss ikke i å dekke opp til selskap og fest. Velg retter fra vår meny eller en 2/3-retters inkludert drikke. Vi har alle rettigheter hos oss. Reserverer gjerne et bord eller hele lokalet, så dere kan nyte et godt måltid eller arrangere festligheter.

Når vi har våre komletorsdager første torsdag i måneden er det alltid god trafikk hos oss. Sommerstid har vi gleden av å ta imot mange utenlandske grupper på lunsj og middag, men det er plass til flere. Ønsker du å få tilsendt vår lunsj- og middagsmeny for operatører og bussgrupper ta direkte kontakt med oss og vi sender denne til deg.

Stasjonen Bar

Fra kl 08.00 hver morgen kan du i vår Stasjonen Bar Lillehammer nyte en lokal øl fra bryggeriet 7null4 fra Gausdal, Lillehammer Bryggeri og Rena bryggeri. For de som foretrekker en halvliter er Carlsberg og Ringnes våre alternativer på fat. Er du ømfintlig for gluten har vi Corona som et alternativ. Våre alkoholfrie alternativer er Munkholm eller Alde eplemost fra Bleie gård i Hardanger.

Cappuccino på Stasjonen Cafe Lillehammer

Hos oss er kaffe i fokus så selvfølgelig har vi Irish Coffee med Jameson på vårt barkart, sammen med klassiske drinker som Gin&Tonic, Dry Martini, Cuba Libre, Blended, Bacardi razz og Screwdriver. Til kaffen serverer vi gjerne en «lokal» XO fra Braastad, en Bache Gabrielsen +++ eller en Baileys. Mjøsregionen er «verdens aquavit hovedstad», så Løiten Linje, Gammel Opland og Birkebeiner Aquavit får du på Stasjonen.

Atmosfære og drift

Vårt mål er å gi deg en god start på dagen og en god følelse i magen. Når du besøker oss på Stasjonen Lillehammer skal du senke skuldrene og nyte tiden før du reiser videre. Selv med en beliggenhet på skysstasjonen får du oppleve fyr på peisen og kan spise i rolige omgivelser. I vår café, bar og restaurant ønsker vi deg velkommen som gjest både til hverdag og fest. Hver dag fra morgen til kveld serverer vi deg nykvernet kaffe, påsmurte smørbrød, baguetter, rundstykker og hjemmelagde kaker. Stasjonens spesialitet ciabatta med aioli, kylling og bacon er vår bestselger. Dagens suppe med focaccia, en kyllingwok eller stasjonens hjemmelagde elggryte faller og i smak blant våre gjester. Ønsker dere en samling eller selskap reserverer vi gjerne restauranten og serverer dere en tre retters eller annet fra vår meny. I vår nye bar tilbyr vi deg gjerne en lokal øl, stasjonens utvalgte drinker, en lokal aquavit eller annet godt å drikke.

Hos oss møtes både Lillehamring og Døl, passasjer på tog og buss og vandrerhjemmets og hotellets mange tilreisende gjester. Stasjonen er ikke noe gourmet restaurant, men hos kan du spise skikkelig hjemmelaget mat til en rimelig penge. Vi har alle rettigheter for skjenking av øl, vin og brennevin og har dedikerte personer i vårt team som setter sin stolthet i hvordan vi skal drive vår restaurant på beste måte.

MENY

Frokostbuffet og havregrøt

serveres fra kl 06.30 på hverdager, og fra kl 07.30 lørdag, søndag og helligdager.

 

Et godt utvalg av bakevarer

serveres fra kl 08.00 alle dager

Hjemmelagde kaker

Serveres i cafeens åpningstid

Ferske påsmurte brødvarer og salater

Serveres fra mimum kl 09.00 Hver dag hele uken

Andre ønsker om pålegg – spør oss gjerne. Alle påsmurte varer på menyen kan leveres som catering.

Er dere en boende gruppe hos oss HI Lillehammer – Stasjonen Hotell, se vår gruppemeny lenger ned

Ønsker dere 2 eller 3 retters meny?

Vi tilpasser oss etter behov og dekker opp restauranten til dere. Serveres i restauranten. Bestilles senest 2 dager før og for minimum 10 personer.

Tradisjonsmat komle og kål

Våre tradisjonsretter serveres første torsdag i måneden med unntak av sommer og juleferie. Komlemiddag og kålmiddag er alltid første torsdag i måneden og er mest populært. Kål som ikke er lagd av kål, men har en basis fra byggryn og erter serveres mange lokale ganer. Begge rettene serveres som buffet og står fremme fra 14 – 18:30. Reserver gjerne bord.

Komlepris: kr 225,- inkl kaffe og kake/dessert. Ønsker du å ta med deg maten, betaler du kr 175,-.
Kålpris: kr 200,- inkl kaffe og kake/dessert. Ønsker du å ta med deg maten, betaler du kr 150,-.

Varme og kalde drikker

Serveres i cafeens åpningstid.

Dine ønsker: Dobbel: vi bruker 2 espresso – gir en sterkere drikk. Smaker vi har er karamell, irish, hasselnøtt og vanilje.

Café

Hos oss skal du kunne senke skuldrene og nyte tiden sammen med familie, venner, kollegaer eller alene. Vi starter dagen kl halv 7 med ønske om å gi våre overnattende gjester en god start på dagen med servering av en herlig frokostbuffet. Om du har sovet i din egen seng er du og hjertelig velkommen til å nyte vår skikkelige norske frokost før din videre reise fra Lillehammer Skysstasjon. Vår kvalitets fairetradekaffe fra Friele brygget på nykvernede bønner, nystekte vafler, hjemmebakte kaker, gjærbakst og wienerbrød er og noe du får hos oss fra tidlige morgentimer. Utover dagen fylles disken opp med påsmurte smørbrød, ciabattaer, rundstykker, baguetter og salater. Dagens suppe og våre varme småretter og middagsretter kan du spise fra klokken 11.

Restaurant

På Stasjonen serverer vi varm lunsj, middag og suppe fra klokken 11.00. Er dere en gruppe reserverer vi gjerne bord, deler av restauranten eller hele lokalet for dere. Alle våre retter serveres også som take away så du kan ta de med på toget eller hjem. Noen av våre retter kan også leveres som catering, så har du selskap eller gjester kan du velge en enkel løsning for servering hjemme eller på din arbeidsplass.

Våre dedikerte kjøkkenartister Tomas, Anna, Ewa og Bernt lager alle varmretter fra bunnen av. De bestreber å bruke lokale råvarer av god kvalitet uten at du som kunde skal betale ekstra for det. Servering av tradisjonsmat av høy kvalitet på enkeltarrangement og dager er viktig for oss og komle og kål torsdager har blitt et av våre varemerker. Vi reserverer gjerne deler eller hele restauranten for din gruppe eller lag kontakt oss idag.

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 22.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 22.00.

Ankomst etter kl 22.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 21.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen punktum no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer