Bærekraft og solidaritet

Vi ønsker å gi vårt lille bidrag for en bedre verden og har derfor et samarbeid med organisasjonene Amnesty, Leger uten grenser, Frelsesarmeen/Fretex og NRK tvaksjonen som gjør at vi kan reflektere og få et innblikk i litt annet en vår ordinære hverdag her på Stasjonen.

Amnesty International – har sin årlige markering av «Skriv for liv»-kampanjen hos oss på Stasjonen. De har også et eget rom der vi gir kr 50,- til organisasjonen for hvert døgn rommet er belagt med betalende gjester.

Amnesty-rommet

Leger uten grenser har også sitt eget rom her på Lillehammer. Bor du her kan du ikke annet enn å reflektere litt over hverdagen. Noen synes det kanskje er litt kjedelig å se sårede små barn – men vi ser håpet og gleden. Her er en organisasjon som jobber for menneskets beste og vi vil støtte dette gjennom å sette fokus på organisasjonen gjennom dette rommet samt gi et årlig økonomisk bidrag.

Leger uten grenser-rommet

Frelsesarmeen Lillehammer og Fretex Lillehammer har vi samarbeid med på flere plan. Ikke bare har de sitt eget rom, men alt vi ikke trenger eller gjester glemmer av klær og utstyr donerer vi til organisasjonen. Stasjonen støtter opp tiltak lokalt gjennom hele året.

Fretex-rommet

NRK tvaksjonen rommet– ble en realitet høsten 2018 – under TV aksjon der støtten går til Kirkens Bymisjon. Vi ønsker å gi noe tilbake til samfunnet og i samarbeid med lokale entusiaster her på Lillehammer rigget vi og åpnet rommet lørdag 13. november 2018. For hver gang du eller noen andre bor her går et beløp (NÅ kroner 50) til Care Norge som har neste års TV aksjon. Et lite bidrag, men vi ønsker å rette fokus på nestekjærlighet og gi deg og andre litt tid til ettertanke under oppholdet her på Stasjonen.  

PARTNERS

Sammen er vi sterke! Derfor har vi et tett samarbeid med ulike organisasjoner, institusjoner, bedrifter og personer som sammen med oss skaper en mer spennende hverdag for alle på Stasjonen. Sammen skal vi «gi deg en god start på dagen» og «en herlig følelse i magen»!

MENT – født på Fåberg. Siden 2012 har søstrene Sidsel og Ingvild Hemma designet og utviklet produkter i det som engang var Norges eldste skifabrikk på Fåberg. Som samarbeidspartner har de sin egen «Mentkrok» i vår restaurant og du kan glede deg over å benytte deres produkter når du nyter din frokost her på stasjonen.

Norsk Flid Husfliden Lillehammer er bunadsbutikken som tar vare på gamle tradisjoner. Kunsthåndverk, nasjonaldrakter og gammelt håndtverk profileres og selges i spennende omgivelser. På Stasjonen profileres de i «husflidenkroken og har og et eget Husfliden rom der du som gjest blant annet kan bidra  på «dugnaden» med å strikke et lappeteppe.

Heidal Rafting – Sjoa Vandrerhjem tilbyr våte opplevelser som du sent glemmer. Med elva Sjoa som nærmeste nabo tilbyr de rafting, juving, boarding og andre aktiviteter som gir deg et adrenalinkick. Hos oss finner du et eget «Sjoaraftingrom» og vi hjelper deg gjerne med reservasjon av din adrenalinkick bestilling!

Olympiaparken med Bob og akebanen kan tilby den mest ekstreme aktiviteten her på Lillehammer. På Olympiaparkrommett sover du ikke i boben, men du kan drømme søt om dagens adrenalinkick!!

Oberhof er Lillehammers vennskapsby og ved 25 års jubileet for vennskapet beærte Lillehammer sitt eget Oberhof rom som gave til våre tyske venner. Rommet ligger i 2dre etasje her på Stasjonen og blir benyttet i representasjon for vennskapsbyen. Rommets særpreg er elementer fra de 2 byene – der fellestrekket er vintersport og de Olympiske utøvere.

Visitsjusjøen – Norges vinterdestinasjon #1. Sjusjøen er Norges beste langrennsdestinasjon med et løypenett på 350 km perfekt preparerte skispor. Vi samarbeider tett og hundekjøring er vår anbefalte aktivitet nr.1 for deg som gjest sommer som vinter. Hos oss har destinasjonen en egen «Sjusjøkroken» der du kan finne mer informasjon.

Hett glass på Fabrikken. ønsker å berike hverdagen og de spesielle anledninger med god og funksjonell design. Samtidig formidles et gammelt håndverk med uendelige muligheter! Vi på Stasjonen benytter Hett Glass når anledningen byr seg og har og utstilling og selger utvalgte varer fra sortimentet på Stasjonen.

Strandtorget. er stedet for deg som elsker shopping. Ta trappen ned under jernbanen og følg gangvei ned til Strandpromenaden. Der finner du 65 butikker under samme tak. «Strantorgetbordet» finner du i vår cafe og de har og designet et av våre rom.

Lillehammer Sentrums. gågata en av byens mange attraksjoner finner du 2 kvartaler opp fra Stasjonen. Her finner du spennende og varierte butikker, kafeer og restauranter. Hva med å ta en tur innom Lillehammers hyggeligste ølbar Heim den tradisjonelle gullsmed Frisenberg eller nyt dagens middag på «sentrumsbordet» nede hos oss på Stasjonen.

Lilleputthammer – Lekeland er en av våre samarbeidspartnere og under ditt opphold her hos oss på Stasjonen Lillehammer kan du sove på ditt eget Barnasbokby rom. Her finner du ikke karuseller, teater, klatrerpark, ansiktsmaling, berg og dalbane, barnas bokby, biler, men det og mye mye mer finner du i parken som du lett når med sommerbussen tur/retur Øyer/Hafjell. Dette er perfekte aktiviteter for de små, men og hyggelig atmosfære for de litt eldre i familien.

Dølajazz – er et høstens lyspunkt på Lillehammer. Årets festival i 2017 går av stabelen den 19 – 22 oktober og vi er så heldige å kunne ha den strålende arrangementstaben hos oss jevnlig under festivalplanleggingen og under selve gjennomføringen. Dere er en stor berikelse for Lillehammers kulturliv. Tusen takk!!

Stiftelsen Lillehammer Museum – og dets 5 museer i Lillehammerregionen setter sitt preg på interiøret her på Stasjonen. Med utsmykking på bordene med deres profil og farger håper vi att du finner ditt favorittsted. Ønsker du å ta et besøk har vi billetter i resepsjonen.

Pilgrimsleden – The St. Olav Weys til Trondheim med Gudbrandsdalsleden går innom oss her på Lillehammer og Stasjonen. Som partner med Pilgrimsovernatting gir vi deg som vandrer langs leden egne pilgrimspriser som fåes på vår onlinebooking eller ved direkte henvendelse til oss. Som partner har Pilgrimsleden og eget bord hos oss i vår cafe og et eget profilert pilegrimsrom.

Høvringen Vandrerhjem – Putten seter – er vår samarbeidspartner ved Rondane Nasjonalpark. Her kan du oppleve skikkelig høyfjell og oppleve Rondane nasjonalpark sommer som vinter til fots, på ski eller med sykkel. Vi forteller deg gjerne mer om hva May Britt og Hans kan tilby dere om dere tar turen til fjells.

NSB  – har selvfølgelig sitt eget rom her på Stasjonen med utsikt til perrongen. Vi har et godt samarbeid med de mange i NSBs team både de på farten og de som jobber «på huset» med å gi deg god kundeservice på nett og telefon.

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 21.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 21.00.

Ankomst etter kl 21.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 20.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen.no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer