Starten av Koan AS

Det hele begynte da Ole Røhnebæk og Ann Kristin Konradsen stiftet selskapet Koan AS i 1998 og startet Vikingskipet Motell & Vandrerhjem på Hamar. Heter nå Hamar Vandrerhjem Vikingskipet. Navnet Koan fant Ole i en bok om buddismen på folkeblioteket i Bergen. Der han bodde og var stipendiat i reiseliv ved Landbruksavdelingen i Hordaland. I 1998 ble og Geir Evensen med som et aktivt styremedlem. Firmanavnet Koan er hentet fra senbuddismen og et av de mest kjente Koan er «lyden av en hånd som klapper». Visjonen i selskapet har helt fra starten av vært å gi gjesten «en god start på dagen» samt bruke mavefølelsen i alle store og små avgjørelser i hverdagen. Den visjonen har fulgt bedriften helt frem til idag.

Utvidelse på Hamar

I 2002 da Ann Kristin trakk seg ut av driften gikk Geir inn som aktiv medeier. Med 2 kreative sjeler ved roret ble plassen raskt liten og utvidelse av overnattingskapasiteten ble planlagt for å få plass til alle gjestene som strømmet til. Med nytt leilighetsbygg, kjøkken og spisesal som (nesten) sto helt til EM på skøyter i 2004. Da kunne gjestene ikke bare få en god frokost, men og nyte den foran en nye peis med sprakende bjørkeved. Tilbud om møterom og leiligheter ble godt mottatt og 8 år etter oppstarten var en ny epoke startet. Det ble pizza og middagsservering og i 2007 kom en kaffebar som det neste tilskuddet. Etterhvert kunne ikke bare bedriften gi gjestene en gi deg en god start på dagen, men og bygge opp under den gode starten gjennom hele dagen og utover kvelden.

Drift på Lillehammer og Gjøvik

I 2005 fikk Geir hjemlengsel og når tilbudet kom om å ta over overnattingen på Skysstasjonen på Lillehammer startet han i januar 2006 sammen med sin kone Tove opp Lillehammer Vandrerhjem Stasjonen. Arbeidskapasiteten var stor og året etter overtok Ole og Geir og driften av Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun. Etter 5 år med drift på ”feil sie ta Mjøsa” ble driften her høsten 2012 igjen overtatt av Norske Vandrerhjem, region øst.

Renovering og utvidelser på Lillehammer

I 2010 startet Rom Eiendom AS  som er huseier på Lillehammer planleggingen og renoveringen av skysstasjonen på Lillehammer. I nært samarbeid med det offentlige og leietakerne ga det utvidelsesmuligheter. Resepsjon og spisesal ble planlagt flyttet ned til 1 etasje og byggingen kunne starte. I byggeperioden ble kjøkken og cateringdrift flyttet til Lillehammer Bibliotek, og opprettelse av Leseriet Lunsj- og kaffebar var et faktum. Denne ble offisielt åpnet lørdag 26. mars 2011 og Cafe Stasjonen og vårt nyrenoverte vandrerhjem ble deretter offisielt åpnet 28. november samme år. Leseriet ble i mars 2014 nedlagt etter 3 års drift for å kunne ha full fokus på videre drift av cafeen og restauranten på Stasjonen.

Renovering og utvidelse på Hamar og i Ringsaker

Et prosjekt som nok var mer jobb enn penger i kasse, men som var en god erfaring var kjøpet av Røisheim overnatting ved Rudshøgda. Dette ble kjøpt av et nytt selskap Koan Ringsaker AS – eid 50% av Toge AS og 50% av Koan Invest AS. Eiendommen et hus, leilighet og hytter ble benyttet for langtidsutleie. Eiendommen ble solgt våren 2016. I 2013 ble 8 nye rom innviet i Koan Eiendom sitt bygg på Hamar og året etter utvidet Koan Appartement med et eget kontorbygg som frigjorde ytterligere 4 rom for utleie så det totale antallet på Hamar da ble 78 rom.

Dette er til nå den siste utvidelse, men bedriften er hele tiden på offensiven og ønsker å utvikle produkter og tilbud slik at du som gjest hele tiden skal få en god opplevelse og vi som drivere kan få nye utfordringer. Antagelig er det det som driver oss som eiere og drivere!

Vertskapslig hilsen
Ole og Geir
Hamar 1. april 2017

Koan AS – ble stiftet før jul i 1997. Står bak driften på Hamar og eies av Toge AS og Koan Invest AS

Selskapene i ”konsernet” er Toge AS eid av Tove Hasselquist Evensen og Geir Evensen og Koan Invest AS eid av Ole Røhnebæk.

Koan Eiendom AS eier ”vandrerhjemsbygget” på Hamar og er 100% eid av Koan Invest.

Koan Appartement AS er selskapet som eier leilighetsbygget på Hamar og er eid av Koan Invest og Toge AS.

Koan Lillehammer AS står bak driften på Lillehammer og eies 55% av Toge AS og 45% av Koan Invest AS

Hamar Vandrerhjem Vikingskipet
Stasjonen Lillehammer
Hamar Vandrerhjem Vikingskipet
Stasjonen Lillehammer
Hamar Vandrerhjem Vikingskipet

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 21.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 21.00.

Ankomst etter kl 21.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 20.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen.no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer