Bærekraftig bedrift – Bærekraftig reiseliv

Vi vektlegger god service og er opptatt av å stadig forbedre kvaliteten på produktet vårt. Vi er derfor stolte over at vi var de blant de første i verden til å bli sertifisert som HI Quality Vandrerhjem med gode rutiner og standarder. Denne jobben fortsetter fortløpende i hverdagen mot å bli en enda mer bærekraftig bedrift. Gjennom Hostelling Internasjonal fører dette med seg at vi nå kan smykke oss med å være et av få HIQs (s står for sustainability/bærekraft) vandrerhjem i organisasjonen.Vi ble og i desember 2017 sertifisert som en Green Key overnattingsbedrift og her er litt om hva de la vekt på og dro frem som positive elementer her hos oss.

Noen av tiltakene vi har gjennomført og som vi kontinuerlig arbeider med er:

 1. Vi har mindre matsvinn i bedriften ved å samarbeid med Too Good to go – i kamp mot matsvinn.
 2. Vi jobber og med rutiner der vi bruker overskudd fra produksjon/servering  i ny produksjon av eksempelvis andre typer varer og produkter foreksempel vafler eller som et ekstratilbud til våre overnattingsgjester under rokostbuffeten eller til kveldskaffen.
 3. Kartlegging av energibruk, søppelhåndtering og miljømessige forbedringer. Endring av rutiner for ansatte og våre gjester
 4. Vi oppforder våre gjester til å kjøre kollektivt og profilerer dette både på nettside og fysisk i våre lokaler.
 5. Våre ansatte er med i kampanjen «sykle til jobben» og vi bestreber å kjøre kollektivt, gå til fots eller på ski eller benytte sykle til/fra jobb om det er fysisk mulig – en av våre fordeler her er beliggenheten som er sentralt på Skysstasjonen.
 6. I samarbeid med HI Norway og fredskorpset har vi fra 2017 jevnlig hatt 2 voulenteers fra Brasil som hjelper oss å sette fokus på Sustainability/bærekraft og gjennomfører konkrete tiltak her hos oss.
 7. Vi ble 1. oktober 2017 godkjent som sustainability bedrift gjennom Hostelling International sitt bærekraft program HIQs
 8. I januar 2018 ble vi og sertifisert som Green Key bedrift og ordfører og fylkesordfører overvar den høytidlige overbringelsen av diplom og heder.  

Grønne opplevelser under ditt opphold her på Lilleahmmer 

 1. Gjør som de lokale. Få lokale tips fra ansatte på Stasjonen og lokale «Lillehamringer». Samle så mye opplysninger du kan og ta vare på de lokale tradisjoner, natur og miljø under ditt opphold. 
 2. Spis og handle lokalt. Flere steder i Lillehammer tilbyr service, opplevelser og produkter som er produsert her i regionen – Lillehammer og Gudbrandsdalen. Støtt lokalsamfunnet og små lokale tilbydere, butikker og produsenter. Noen av samarbeidspartnerne presenterer seg her hos oss på Stasjonen – partners 
 3. Bytt og del. Vi har områder der du kan bytte bøker, klær og «GRATIS» varer som andre ikke har benyttet/bruk for mer. På våre fellesarealer kan du og utveklse erfaringer med andre gjester hos oss. 
 4. Reduser, gjennbruk og sorter. Støtt oss i vår arbeid med å resirkulere – du finner systemer og stasjoner flere steder hos oss. Spørr oss om du er usikker. Slå av lys, slå ned varme og ta ut støpsel når du ikke benytter rommet og ditt elektriske utstyr. La bilen stå – bruk beina, sykkel eller lokale kollektive transportører. 
 5. Vær sosial. HI Lillehammer Vandrerhjem – Stasjonen er en fin plass der du kan møte folk fra hele verden – du har alltid en mulighet til å spise sammen med andre gjester på gjestekjøkkenet eller bli kjent med folk i vår kafe og resepsjonsområde. 
 6. Bli med på våre grønne og GRATISe aktiviteter. Gratis sykkelutleie og GRATIS ukentlige guiding i byen i sommersesongen er noe av tilbudet du kan oppleve her på Lillehammer. Vi har satt opp noen forslag til deg  10 GRATIS ting å gjøre i Lillehammer!     

 

10 på topp GRATIS opplevelser/attraksjoner

Vår guide til deg som gir deg flere minner fra ditt opphold her på Lillehammer.
 1. Gå de 954 trappene i Lysgårdsbakken eller nyt bare utsikten fra toppen Den Olympiske hoppbakken fra 1994 er et av Lillehammers fineste utsiktspunkt.
 2. Besøk Maihaugens Friluftsmuseum – Åpent hele året 07 – 22 (fri inngang for uteområder) og fra juni til september 07 – 10 og 17 – 22. Lillehammers turområde – Se gamle gårder, stavkirke, seterområder, fiskekapellet og se inn vinduene for å få en titt på hvordan vi hadde det her i Lillehammer og Gudbrandsdalen fra 1700 tallet og frem til i dag.
 3. Besøk Fabrikken – Åpent mandag til fredag 10 – 16:30, lørdag 12-15. Se smykkedesignere, møbelsnekkere, malere, glassblåsere og andre kunsthåndtverkere i arbeid.
 4. Rusletur i gågata – Nyt stemningen i en av Lillehammers best besøkte attraksjoner. – bli med på «free city walk» i sommersesongen – GRATIS guidet byvandring sommeren 2017 start fra stasjonen hver onsdag og torsdag klokken 11:00 – mer informasjon på facebook
 5. Gåtur langs Mesnaelva til Svarga – Turstien langs Lillehammers livsnerve er en attraksjon og var en av de første attraksjonene turistene besøkte i Lillehammer med sine fossefall og naturperler. I dag er vannstanden for det meste liten, men ved kraftig nedbør og egne ”vannslippdager” kan du oppleve elva som i gamle glansdager. Ved turens vendepunkt brua ”Svarga” finner du et spesiellt hus der Marcello Haugen bodde. Det påstås at han hadde synske evner og historiene er mange rundt han.
 6. Kveldssykkeltur via Fåberg – Låne våre sykler GRATIS. Vi anbefaler en sykkeltur via Fåberg – en fin rund tur på ca. 20 kilometer. Avsluttes med et GRATIS kjølig bad i Vingnesvika før dere rusler over Vingnesbrua og tilbake til Stasjonen.
 7. Kjør rulletrapp på Strandtorget – Noen i familien ønsker sikkert å shoppe så turen til et shoppingssenter kan kanskje ikke unngås? Gå ned trappene under jernbanen og gangstien ned til Strandpromenaden ved Mjøsa. På turen er det og fin «street art» av lokale kjendiser.  Rulletrappkjøringen foregår inne på senteret – når du blir lei av senteret og trappekjøringen ta en rusletur langs strandpromenaden og nyt utsikten over Mjøsa.
 8. Kast fiskesprett på Mosodden – Går du nedover kjærlighetstien nord for Mesnaelva/Stasjonen og følger veiene nedover mot Mjøsa kommer du til en av Lillehammers badeplasser. Ta et bad eller kast fiskesprett – badetemperaturen er sjelden over 18 grader så fiskesprettet er vell det vi vil anbefale. (for de som ikke er kjent med fiskesprett gjelder det her å finne en så flat sten som mulig og kaste den utover vannet for å se hvor mange ganger du greier å få steinen til å ”sprette” bortover vannet).
 9. Besøk Veimuseet på Hunderfossen 12 km nord for Lillehammer. Stort friluftsmuseum med gode turmuligheter, veteranbusstur, smie, maskiner, hesteridning for barn, aktiviteter og leker for store og små. Bli med på en spennende tunnelvandring i Fjellsprengningsmuseet.
 10. Naturens gratisgleder er mange; hva med vandring i fjellet? Valgene er mange.

Klikk på bildet for å forstørre

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 21.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 21.00.

Ankomst etter kl 21.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 20.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen.no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer