Hei og hopp!

Som jeg nevnte i går, så skulle jeg jobbe på kjøkkenet under frokosten. Kjøkkenvakta var egentlig det samme som jeg gjør under frokosten hjemme. Passe på at alt er fult og ser fint ut. Som forventet så har de mye annen mat enn det vi har. Det som skilte seg ut litt var bananmarmeladen. Det må vel være en av det mer pussige tingene de har her, tror jeg. Ellers har de en del forskjellige slag av sine typer oster, kjøttpålegg og syltetøy.

I dag jobbet jeg med Maria og Anke. Maria er fra sør amerika, og har jobbet her i 25 år. Hun er faktisk den som har jobbet her lengst. Jeg merket veldig godt at hun har jobbet her en stund, for den farten hun hadde var helt av en annen verden. Men dessverre så gjaldt det også praten hennes. Hun snakket så fort at man skulle tro hun ikke snakket tysk i det heletatt. Heldigvis så var hun veldig tålmodig og flink til å peke på det jeg skulle gjøre. Anke har jobbet her i et og et halvt år, men det virker og som hun har jobbet er i mange fler.

Etter frokosten ryddet vi vekk alt og satte oss ned for å spise den daglige fellesfrokosten. Skravla gikk og alle lo og tøyset som vanlig. Da vi var ferdige med å spise gikk jeg og Anke opp for å hjelpe til med å re senger på noen rom. Det er gøy å se forskjellen på hvordan man rer opp senger her og der. Her bretter de sammen dyna i tre deler og puta setter man fint opp og gir den et fint «hakk» i midten på den. Som siste finish legges håndklær og såpe pent på dyna. Da vi var ferdige med det gikk vi ned til Maria igjen for å gjøre klart til morgendagens frokost. Jeg lagde nye brett med ost og skinke, og kuttet opp tomater og agurker.

I dag har jeg faktisk snakket mye tysk ettersom Marie ikke kan engelsk og Anke kan litt engelsk men ikke mye. De flest her kan egentlig ikkenoe engelsk, så innen jeg reiser hjem så vil jeg være flytende i tysk. Det er vel bare resepsjonen som kan mest engelsk her i huset.

Jeg veldig takknemlig for at jeg får være med i dette HI Connect programmet. Det er jo en flott mulighet til å knytte vandrerhjemmene sammen, samtidig å lære mye nye egenskaper. Dette er noe som gir mange nye vennskap. HI Connect programmet er jo tilpasset de som jobber i vandrerhjem. På denne måten har man bakgrunnskunnskap om vandrerhjem samtidig som man får lære mye nytt innenfor det. Det er også en fin måte å få mer forståelse for nye kulturer innad det landet man besøker. Samtidig kan jeg som er på besøk lære bort noe til de her i Hamburg.

Arbeidsdagen var ferdig klokken 15.00, og jeg gikk opp på rommet for å slappe av en liten time. Timen gikk og jeg bevegde meg ut i byen. I dag bestemte jeg meg for å ta turen bort til «die gamle Elbe tunell». Denne tunellen ble bygd i 1911 for å gi kai-arbeiderne en mer direkte rute over til andre siden av elven. Tunellen ble fort en «turistfelle» etter den nye tunellen ble bygd på 1970 tallet. Den dag i dag blir den flittig brukt av både syklister og fotgjengere. Det går trapper ned, men det er også heiser for både sykler og til og med biler. Jeg har litt vanskelig å se for meg biler kjørende gjennom der fordi det var veldig smalt, men da kan det umulig være plass til fotgjengerne. Hele tunellen er dekket med blanke hvite fliser. Det ser egentlig ut som et 150 meter langt rundt badegulv med blå detaljer.

Etter turen i tunellen gikk jeg langs havnen og så på alle båtene. Det er virkelig fint her nede. Jeg anbefaler folk å ta turen hit. Og da må de jo selvfølgelig bo på det nydelige vandrerhjemmet her.

Jeg fant meg en restaurant og spiste et fint måltid før jeg tuslet hjemover. Denne gangen var det mange mennesker der, så jeg blir flinkere til å spise alene. Nå var ikke dette en veldig fancy restaurant men mer casual. Små skritt om gangen.

I morgen skal jeg jobbe på kjøkkenet med Maria og Anke igjen. Da skal det være litt over 300 stk til frokost. Jeg kan trygt si at dette er en smule større enn Lillehammer vandrerhjem.

Vi sees i morgen!


Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 22.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 22.00.

Ankomst etter kl 22.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 21.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen punktum no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer