I dag startet dagen med å hilse på Daniel som er en av to sjefer. Britta som er den andre var ute på et møte. Daniel er en koselig og hyggelig type som snakker med et smil hele tiden. Det er vanskelig å ikke føle seg hjemme her. Fellesfrokosten til de ansatte var veldig hyggelig. Jeg fikk hilst på de fleste, og alle var like blide som jeg så for meg. Frokostbordet besto av rundstykker, både grove og fine og litt diverse pålegg. Jeg har lagt merke til at alle drikker kaffe med melk, eller melk med kaffe. Det er jo noe jeg ikke er vandt med. Jeg har jo vokst opp med at kaffen drikker vi svart. Melken som sto på frokostbordet trodde jeg var til å drikke som man vanligvis gjør til frokosten. Men det var jo ikke noe glass til det. Det sto kun kaffekopper. Jeg skjønte jo til slutt at det kun var til kaffen 😉

Daniel plasserte meg i resepsjonen hvor jeg skulle følge Hanna og Jan Hendrick. Jeg tenkte jo at resepsjonen skulle bli greit ettersom det er det jeg gjør til vanlig, men det var det jo ikke. Til tross for 5 år med tysk på skolen, så er det noen år siden jeg hadde tysktime.. Jeg forstår en del men de snakker så fort at jeg bare får meg noen få ord om gangen. Og alt står på tysk, så det ble mer utfordrende enn jeg trodde. De har et system som jeg ikke helt forstår, jeg vil nesten kalle det gammeldags. Jeg skal være i resepsjonen flere ganger, så jeg vil nok sikkert forstå det til slutt. Det samme med språket håper jeg.

Hele vakten fulgte jeg for det meste bare Hanna hvor hun viste meg resepsjonen sine daglige rutiner. Vi gikk inn på alle rommene som hadde utsjekk den dagen for å sjekke om noen hadde glemt noe. Heldigvis var det ingen som hadde glemt noe. Samtidig hadde vi fått en liste over rom som hadde fått klager på at det manglet kroker til å henge opp jakker, håndklær og div. Vi sjekket alle rommene, og alle rommene hadde riktig mengde kroker unntatt to. Det ene rommet hadde én krok for mye og det andre manglet fem kroker. Vi gikk og lo for oss selv da vi sjekket, for hvor har disse som har klaget egentlig sjekket? Vaktmesteren var veldig effektiv og fikset rommet med manglende kroker like etter vi gikk tilbake til resepsjonen.

I dag skulle det også sjekke inn seks forskjellige skolegrupper, så alle jobbet hardt for å få alt i orden til de skulle komme. Jeg og Hanna gikk gikk også inn på en del rom for å legge inn sengetøy slik at det også var klart.

Her har de også en felles lunsj 12.30 hvor vi fikk salat med scnitzel, rødbeter, salatblader (selvfølgelig), agurk, tomat, og mais. En litt spesiell sammensetning, men det smakte godt uansett. Under lunsjen fikk jeg endelig møtt Britta. Hun er ei livlig og positiv dame som jeg ser passer rett inn som sjef. Her har både Daniel og Britta et godt forhold til de ansatte. Vi sitter alle og flirer og snakker tull hele lunsjen.

Etter lunsjen kommer alle gruppene samtidig, som skaper mye trafikk i resepsjonen. Jeg trekker meg sakte men sikkert bak veggen fordi jeg har absolutt ingenting å bidra med på dette punktet. Det kom noen og spurte om toalettet, og jeg hadde ingen anelse. Tysken hadde også trukket seg tilbake, så det kom ikke ut noen ord heller. Til slutt fikk jeg se brus/ølskapet deres som så halvtomt ut. Da begynte jeg å pynte på det ved å dra fram alle slagene som hadde blitt solgt og ikke har like synlige som de andre. Jeg fikk i det minste bidratt litt!

I dag var det også Hanna sin siste dag på herberget. Hun har jobbet her i tre år, og skal starte å jobbe med festivalplanlegging. Hanna virker som ei jente som vet hva hun driver med. Jeg fikk også vist henne bilder av stasjonen, Lillehammer vandrerhjem. Hun digget temarommene våre. Og kyllingwoken vår så veldig god ut også. Vakten hennes nærmet seg slutten og plutselig ble det trillet frem en kake. Det kom også ansatte som hadde fri for å si hadet til henne. For et fellesskap her! Både kaffen og kaken var kjempegod. Jeg må også nevne at Jan Hendrick skal også være med i dette HI Connect programmet, i februar neste år skal han til Islamabad. Noe så stilig!

Her har de nøkkelkort til bagasjerommene sine, og de har laget de på en veldig morsom måte. For de som kjenner til det å låne bort nøkkelkort til de som skal for eksempel på do eller inn på bagasjerommet eller lignende rom som trenger nøkkel. Da vet de hvor lett det er å miste den nøkkelen. De som låner den tar den enten med seg eller roter den bort. Her har de teipet nøkkelen fast i en Ping Pong racket. For en genial løsning!

Til slutt ble vakten min ferdig og jeg gikk opp på rommet hvor jeg slappet av litt.

Klokken 17.00 bestemte jeg at jeg hadde slappet av nok og tok beina fatt for å finne et sted å spise. Etter mye ubesluttsomhet så fant jeg en koselig liten pizzeria. Og når jeg mener ubesluttsomhet, så mener jeg å finne restauranter som det passer å spise alene på. Jeg skal helt ærlig si at jeg syns det er litt skummelt og flaut å spise på restaurant alene. Selv om jeg vet at det er absolutt ikkenoe galt med det. Jeg har bestemt at før jeg reiser hjem, så skal jeg klare å sitte på en fin restaurant helt alene uten å føle meg rar.

Men tilbake til pizzeriaen. Det er et lite lokale med brunt interiør, trebord og trestoler, levende lys på alle bord, og moderne musikk i bakgrunnen. Servitøren viste meg til et bord innerst i hjørnet, noe jeg var veldig fornøyd med. Fra det jeg gikk inn i restauranten hadde han kun snakket tysk til meg, og jeg hadde svart på tysk, men med veldig få ord. Da bestemte jeg meg for å kun snakke tysk da jeg skulle bestille. Det var mye godt i menyen og jeg havna på en pizza med skinke og sopp.

Servitøren kom tilbake for å ta bestillingen, og han begynte å ramse opp dagens retter eller kjøkkenets spesialiteter. Tror jeg. Som sagt, så snakker de veldig fort. Jeg sa takk og bestilte med min beste tysk den pizzaen jeg ville ha, og rødvin. When in Rome ikkesant.

Og nå sitter jeg på Hamburg sitt svar på Toppen bar. Nemlig Tower Bar. Forskjellen er bare at denne er i tolvte etasje og baren er i hjørnet. For de som kjenner til Toppen bar, så skjønner de hvor gøy dette er for meg. For de som ikke vet det, så er Toppen bar min andre arbeidsplass og på toppetasjen til Mølla hotell i Lillehammer. Tower bar er også koblet til et hotell ved navn Hotel Hafen Hamburg. På utsiden ser den rund ut, men innvendig er det firkantet. Det er små runde bord overalt med små runde puffer rundt. Det er også en nydelig utsikt utover havnen.

I morgen skal jeg få jobbe på kjøkkenet under frokost og til lunsjen. Det kan bli spennende ettersom jeg ikke har jobbet på et kjøkken før. Jeg er bare en alminnelig huskokk som lager ting og tang med litt av hvert på sitt eget kjøkken.

Jeg gjør som forrige innlegg og legger til alle bildene til slutt. Jeg håper ikke innleggene blir for lange for dere, men jeg har så mye å fortelle!
Vi sees i morgen!  

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 22.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 22.00.

Ankomst etter kl 22.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 21.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen punktum no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer