Hallois!

I dag var jeg i resepsjonen igjen. Jeg begynner å forstå mer og mer. Jeg fikk lov å forberede alle gruppene som kom i dag. Jeg lærte også å sjekke ut folk, så det fikk jeg gjort en liten del av. Jeg tror jeg skal holde meg unna innsjekk enn så lenge fordi når de sjekker inn folk så må de skrive inn så mye info og de bruker evigheter på å gjøre det. Det er en stor forskjell fra Lillehammer. Der går innsjekking relativt fort med mindre de trenger en del informasjon angående byen. Jeg lagde også et infoskriv på norsk til de. Er ikke så sikker på hvor ofte de vil trenge det, men nå har de det ihvertfall. Resepsjonen pleier også å gå inn på alle rommene som har avreise for å sjekke om det er noe gjenglemt. Folk var veldig flinke til å ta med seg tingene sine i dag, så det var bra. Det kom også en mann som jeg tror var fra USA, men hadde bodd i Norge i mange år. Han kom bort og begynte å snakke norsk ved et uhell til meg, og jeg ropte nærmest ut at jeg forsto han. Tanja og Petra i resepsjonen begynte å le med en gang da de skjønte at vi snakka norsk med hverandre. Det vil jeg si var et morsomt høydepunkt i dag.

Jeg fikk en gratisbillett til harbour tour av Britta, så da endte jeg opp med å dra på det etter jobb. Da jeg gikk ned til havnen fant jeg ut at båten ikke gikk før klokken 18. For å fordrive tiden litt tok jeg turen til shoppingområdet de har her. Her har de visst en hel gate dedikert til sånne dyre merker som loui Vuitton og alle sånne greier. Men jeg klarte å finne en H&M. Jeg gikk heller inn dit hvor jeg passer inn. Ble dessverre ingen kjøp i dag. Men det var veldig mye fine klær der da. Jeg klarte å rote meg litt bort på vei tilbake igjen. Og jeg som trodde jeg hadde blitt en ordentlig hamburger..

Endelig var klokken 18, og jeg kunne sette meg på båten. Det var jo blitt veldig mørkt, men jeg kunne både se og lukte at det her var en god gammeldags båt. Jeg veit ikke hva de heter men den var veldig lang og hadde en skikkelig traktormotor. Dere hører sikkert hvor mye greie jeg har på båt. Alt interiøret var av tre og skikkelig kald. Den var absolutt ikke isolert. Båten hadde en liten sitteplass ute uten tak over. Men de fleste satte seg inne under tak ettersom det var så kaldt. Turen starter inne i kanalene inne i sentrum. Der får vi se en annen vinkel av alle de fine bygningene som jeg allerede har gått rundt og sett på. Da vi kom innerst i kanalen svingte vi rundt og inn i kanalen på andre siden slik at vi kjørte tilbake igjen, men i en annen kanal. Da fulgte vi byen ut og inn i lasteskipområdet. Hamburg er jo kjent for å være en industriby og lasteby. På andre siden av byen, over elven er det et gigantisk område med kraner og containere som blir lastet av og på skipene. Og når jeg sier gigantisk, så er det en underdrivelse. Under hele turen er det en gammel mann som snakker om båter og historien rundt havnen. Alt på tysk selvfølgelig. Men ikke bare hvilken som helst tysk. Skikkelig gammel og uforståelig tysk dialekt. Jeg forsto kun høyre og venstre da han sa det. Jeg visste alltid hvor jeg skulle se, men ikke hva han sa. Jeg hadde forresten med meg Simone som er kokk på herberget. Det var hun som fortalte om dialekten til skipperen. Hun forsto ikke så mye av det han sa hun heller. Det syns jeg var en god trøst. Det var alt i alt en fin tur, men hadde vært mye bedre om jeg hadde forstått alt. De har dessverre veldig dårlig med engelske turer rundt havna.

Etter turen gikk vi for å spise middag. Vi dro til en gresk restaurant, og det var ikke små porsjoner de hadde der for å si det pent. Jeg bestilte en tallerken med forskjellige kjøttyper. Jeg fikk fem forskjellige typer kjøtt. En kyllingbit, ytrefilet av okse, svinekotelett, lammekotelett, og to pølsebiter. Og sammen med alt det fikk jeg en stooor del pommesfrits, en liten skål med ris og bittelitt salat. De kjøttbitene var like store som en vanlig porsjon hvor man serverer kun et kjøttstykke. Og jeg hadde fem forskjellige stykker. Det var noe to kunne ha delt og likevel ikke klart å fullføre.

I morgen skal jeg besøke et annet herberge for å kikke litt, og se hvordan de gjør ting. Dette er et herberge som visst er større enn dette. Så jeg er spent på å se det. For å komme dit må jeg ta U-bahn, som jeg er bittelitt nervøs for. Det kommer nok til å gå bra, men er så redd for å havne på feil retning. Men men. Jeg har klart å ta undergrunnen i London, så da klarer jeg nok denne og.

Bis Morgen!

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 22.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 22.00.

Ankomst etter kl 22.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 21.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen punktum no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer