Heisann hoppsann!

Det ble dessverre ingen marked i dag. Jeg glemte å sette på alarm, så jeg sov litt for lenge i dag.. I stedet tok jeg beina fatt som vanlig, og gikk en ny retning jeg ikke har tatt. Da klarte jeg å komme meg til rådhuset ved et «uhell» som var helt perfekt. For et nydelig bygg de har her. Rådhuset tok 11 år å planlegge, og 13 år å bygge. Når man ser på det så skjønner man arbeidet som ble lagt inn i det. Jeg kom til til det mest perfekte tidspunktet, for da startet nemlig en gratis city tour. Jeg hoppet på og ble med på runden. Hamburg har så utrolig mye historie at man blir helt oppslukt alt som blir fortalt. Under andre verdenskrig da Hamburg ble bombet av både England og USA i flere dager, gjorde innbyggerne noe svært genialt. For å prøve å beskytte rådhuset mot alle bombene, så dekket de hele rådhuset og de mindre elvene i nærheten med kamuflasje. Dette hindret flygerne i å se bygget samtidig som at de ikke klarte å orientere seg ved hjelp av elvene rundt. Det hjalp vel å ha en god mengde flaks også. Guiden vi hadde var kjempeflink og veldig engasjert i historiene han hadde å fortelle. Hele runden varte i litt over 2 timer, men det føltes ut som ingenting. Jeg ble oppriktig lei meg da vi var ferdige. Jeg håper jeg får tid til noen flere sånne turer før jeg må reise.

Etter turen gikk jeg opp i saint Michael kirken sitt tårn hvor jeg fikk en nydelig utsikt over hele byen. Jeg var flink og gikk opp alle trappene, for jeg har jo ikke gått nok her siden jeg kom… Men det var faktisk en heis der man kunne ta. Jeg bare sier det. Jeg tok trappene. Jeg er sprek. Kapiche? Flott. Kirken var i seg selv helt aldeles nydelig både innvendig og utvendig. Helt fantastisk arkitektur og valg av farger innvendig. Kan ikke allesammen bare dra til Hamburg. Vær så snill. Og når dere gjør det, så ta meg med igjen. Kirken hadde helt nydelige suvenirer. Jeg måtte selvfølgelig kjøpe noen. Det begynner å bli en fin samling her nå. Håper bare at jeg får plass til alt i kofferten. Kirken er heldigvis veldig nærme herberget, så jeg gikk til rommet med alle finsakene. Man bærer ikke mer enn man må.

Etter leveringen, så tok jeg en bitteliten pust i bakken. Ringte også papsen for å gratulere han med farsdagen <3. Etter en god pust var det en ny runde på beina. Jeg gikk tilbake til et punkt vi var på under guideturen. På det punktet så så jeg en smiley litt lenger bort fra der vi sto. Da jeg spurte guiden hva det var, så sa han at det var et stykke kunst. Kunstneren hadde satt opp kameraer langs den gaten/bruen for å filme om menneskene smilte eller ikke. Jo fler smilende folk, så ville «ansiktet» smile også. Hvis ingen smilte ville det ha en sur munn. Helt fantastisk. Da får man vite humøret på alle sammen. Etter en nærmere gikk på «ansiktet» begynte jeg å tusle rundt i det området. Det er så mange fine gamle bygninger overalt. Jeg skulle så gjerne ha lagt inn alle bildene jeg har tatt i dag, men det tar en hel evighet å få laste inn bilder her.. Får se om jeg finner en mulighet når jeg kommer hjem og har tilgang til data. Uansett! Jeg vandret rundt i nesten to timer, og det var så vondt for jeg får ikke til å se alt. Jeg ser noe utrolig kult en retning, og noe annet nydelig en annen retning. Det er virkelig ikke nok timer i døgnet eller nok futt i beina til det her. Jeg må si det, men jeg er så lei av å gå, men jeg må få med meg alt. Jeg har faktisk gått uten GPS i hele dag. Jeg kan stolt si at jeg har blitt en ekte Hamburger. Håper mange lo litt av den setningen.

Det er jo dessverre søndag i dag, og veldig mye var stengt eller stengte tidlig. Da ble det litt lite museer eller flere turer. I morgen starter en ny arbeidsdag. Jeg skal ha tidligvakt i resepsjonen, også skal jeg snakke med hovedsjefen her. Jeg møtte han så vidt på torsdag, og han virker som en fin fyr. Jeg veit ikke helt hva jeg skal gjøre etter jobb i morgen. Det er jo utrolig mye jeg ikke har fått gjort enda, men så er det litt vanskelig å få gjort så mye sightseeing eller museer på ettermiddagen når mye av det stenger ikke lenge etter. Jeg får forhøre meg litt rundt, så finner vi sikkert ut av noe.

Bis Morgen!

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 22.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 22.00.

Ankomst etter kl 22.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 21.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen punktum no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer