Sommeraktiviteter Lillehammer 2021

Våre 2 nyheter hos oss sommeren 2021 er følgende:

 1. Utleie av el-sykler på Stasjonen. Ved å leie en av våre elsykler kan du lett komme deg rundt på attraksjoner i hele Lillehammerregionen uten bil. Vi har dagsleie eller du kan satse på at det er ledig for «dropp inn» timesleie. Timesleien gjør du ved å laste ned appen «sharebike» på din mobil. Reserver sykkelen din i dag og den står klar til deg for bruk «før frokost»:) 
 2. Utstilling med Anna Ancher – skagenmaleren som er en av Nordens viktigste kunstnere i perioden 1880-1920. I perioden 15. mars til 15. august finner du den forskningsbaserte utstilling med en tilhørende publikasjon i Lillehammer Kunstmuseum kun et steinkast fra oss her på Stasjonen.

Denne sommeren blir som fjorårets noe spesiell og her i Lillehammer er det aktiviteter tilpasset coronasituasjonen som står i fokus. Utover de tradisjonelle stedene Hunderfossen, Lilleputthammer, Hoppbakken i Olympiaparken og DSS Maihaugen som alle har åpent hver dag nå i sommerens høysesong kan vi anbefale deg følgende opplevelser og attraksjoner under oppholdet:

 • Kjøre hjulbob i Olympiaparken – ligger vis a vi Hunderfossen familiepark. Åpent lørdager samt onsdag til lørdag i høysesongen
 • Besøke Aulestad Bjørnstjerne Bjørnssons hjem i Gausdal. Åpent torsdager samt torsdag til søndag i høysesongen.
 • Besøke Bjerkebæk Sigrid Undsets hjem i Lillehammer. Åpent fredager samt torsdag til søndag i høysesongen.
 • Bli med på Byvandring i regi av Lillehammer Guideforening hver onsdag klokken 11 – oppstart fra oss her på Stasjonen.
 • Rafting i Sjoa ved Heidal Rafting 1 time og 20 minutter oppover Gudbrandsdalen. Raftingturer hver dag. Vi hjelper deg gjerne med å bestille.
 • Tyrili Klatring med buldring, rappellering, line. Ligger 200 meter fra oss videre «nordover» fra stasjonen
 • Hafjell Bike Park = Adrenalinkick! i Hafjell kun 15 min. fra Lillehammer. Ta sommerbussen eller ordinær rutebuss
 • Norsk Vegmuseum har gratis inngang! Byr på opplevelser for hele familien gjennom historisk og teknisk veghistorie. Trafikksikkerhetssenter, fjellsprengningsmuseum, friluftsmusuem, utstillinger. Ta sommerbussen eller egen transport.
 • Fabrikken huser ca. 30 virksomheter innen kunst, kultur- og opplevelsesnæringene. Se smykkedesignere, møbelsnekkere, malere, glassblåsere og andre kunsthåndtverkere i arbeid – ligger kun 200 meter fra oss videre «nordover» fra Stasjonen bak Tyrili

For barnefamilien har og Visit Lillehammer satt opp mange spennende forslag. Fin det som passer for din familie.

Velkommen til en aktiv ferie i Lillehammer og på Stasjonen.

Sommerlig hilsen verten Geir og resten av Stasjonsteamet

 

 

Her er våre årlige topp 10 arrangementer i Lillehammer

1. World Cup i Langrenn, hopp og kombinert – i desember

2. Dølajazz – Årlig festival – i oktober

3. Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undseth dagene – i mai/juni

4. Peer Gynt – forestillinger, konserter og kultur – i august

5. Birkebeinerarrangementene – sykkel, ski og løp – mars, juni og august

6. Seniordans – Håkonshall fylles av entusiastiske dansere i 3 dager til ende første helgen i juni- arrangeres annet hvert år.

7. Amandusfestivalen – Norges største filmfestival og filmkonkurranse for unge filmskapere – arrangeres hvert år i månedskifte mars/april

8.. Lillehammer Cup – Innendørsturnering i fotball for gutter og jenter i alderen 12-19 – ofte siste helgen i januar

9. Baldus Cup – landets mest populære og største juniorturnering i håndball – arrangeres siste helgen i april

10. RAW Air – verdens mest spektakulære hoppkonkurranse arrangeres i mars

10 på topp GRATIS opplevelser/attraksjoner

Vår guide til deg som gir deg flere minner fra ditt opphold her på Lillehammer.
 1. Gå de 936 trappenetrinnene i Lysgårdsbakken eller nyt bare utsikten fra toppen Den Olympiske hoppbakken fra 1994 er et av Lillehammers fineste utsiktspunkt.
 2. Besøk Maihaugens Friluftsmuseum. Åpent hele året kl. 07 – 22 (fri inngang for uteområder) og i sommer fra 11 til 15. Lillehammers turområde: Se gamle gårder, stavkirke, seterområder, fiskekapellet og se inn vinduene for å få en titt på hvordan vi hadde det her i Lillehammer og Gudbrandsdalen fra 1700-tallet og frem til i dag.
 3. Besøk Fabrikken. Åpent mandag til fredag kl. 10 – 16.30, lørdag kl. 12-15. Se smykkedesignere, møbelsnekkere, malere, glassblåsere og andre kunsthåndtverkere i arbeid.
 4. Rusletur i gågata. Nyt stemningen i en av Lillehammers best besøkte attraksjoner.
 5. Gåtur langs Mesnaelva til Svarga. Turstien langs Lillehammers livsnerve er en attraksjon og var en av de første attraksjonene turistene besøkte i Lillehammer med sine fossefall og naturperler. I dag er vannstanden for det meste liten, men ved kraftig nedbør og egne ”vannslippdager” kan du oppleve elva som i gamle glansdager. Ved turens vendepunkt brua ”Svarga” finner du et spesiellt hus der Marcello Haugen bodde. Det påstås at han hadde synske evner og historiene er mange rundt han.
 6. Kveldssykkeltur via Fåberg. Lei gjerne en elsykkel – drop inn kr. 75,- pr. time via appen sharebike. Vi anbefaler en sykkeltur via Fåberg – en fin rund tur på ca. 20 kilometer. Avsluttes med et GRATIS kjølig bad i Vingnesvika før dere rusler over Vingnesbrua og tilbake til Stasjonen.
 7. Kjør rulletrapp på Strandtorget. Noen i familien ønsker sikkert å shoppe så turen til et shoppingssenter kan kanskje ikke unngås? Gå ned trappene under jernbanen og gangstien ned til Strandpromenaden ved Mjøsa. På turen er det og fin «street art» av lokale kjendiser.  Rulletrappkjøringen foregår inne på senteret – når du blir lei av senteret og trappekjøringen ta en rusletur langs strandpromenaden og nyt utsikten over Mjøsa.
 8. Kast fiskesprett på Mosodden. Går du nedover kjærlighetstien nord for Mesnaelva/Stasjonen og følger veiene nedover mot Mjøsa kommer du til en av Lillehammers badeplasser. Ta et bad eller kast fiskesprett – badetemperaturen er sjelden over 18 grader så fiskesprettet er vell det vi vil anbefale. (for de som ikke er kjent med fiskesprett gjelder det her å finne en så flat sten som mulig og kaste den utover vannet for å se hvor mange ganger du greier å få steinen til å ”sprette” bortover vannet).
 9. Besøk Veimuseet på Hunderfossen 12 km nord for Lillehammer. Stort friluftsmuseum med gode turmuligheter, veteranbusstur, smie, maskiner, hesteridning for barn, aktiviteter og leker for store og små. Bli med på en spennende tunnelvandring i Fjellsprengningsmuseet.
 10. Naturens gratisgleder er mange; hva med vandring i fjellet? Valgene er mange.

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 21.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 21.00.

Ankomst etter kl 21.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 20.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen.no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer