Servering på Stasjonen Lillehammer

Fra tidlig morgen er vi klare til å servere deg her på Stasjonen Lillehammer. Du skal kjenne lukten av nystekt vaffel når du ankommer Stasjonen en tidlig morgen. Vi starter dagen med klargjøreing av frokostbuffet, steke vafler, gjærbakst, lage smoothie, wrap og wienerbrød. Fra kl 08.00 åpner serveringen i vår bar og fra klokken 11 til 21 har vi varme lunsj- og middagsretter på menyen. I tillegg serveres hverdagsmiddag 7 dager i uka. Veganmandag, flæsketirsdag, fiskeonsdag, kåltorsdag (+ komle 1ste torsdag i måneden), nå er det helg middag, grautlørdag og søndagsmiddag.

Stasjonen Café

Hos oss på Stasjonen Café Lillehammer skal lukten av nykvernet kaffe og ferske vafler møte deg hver dag. Hjemmebakte kaker, ferske rundstykker, baguetter, gjærbakst og wienerbrød er noe av vårt utvalg til deg som gjest. Utover dagen fylles diskene med wraps, smørbrød, salater, smoothie og bestselgeren ciabatta med kylling, bacon og aioli. Dagens suppe og varme lunsj- og middagsretter fra kl 11.

Cappuccino på Stasjonen Cafe Lillehammer

Mange gjester har sitt faste møtested hos oss og vi tar det som en selvfølge at du får GRATIS påfyll av kaffe når du først har handlet og satt deg ned alene eller med gode venner! Med vår espressomaskin som basis lager vi både kalde og varme kaffedrikker. For deg som foretrekker å støtte lokalt kan vi tilby lokalbrent kaffe fra Fossheim brenneri («gamle coopen på Fåberg»). Likevel foretrekker de fleste av våre gjester vår ordinære filtertraktede kaffe, Ipanema Bourbon Brasil fra Friele, der vi selv maler kaffebønnene etterhvert som kannene må fylles! Både vår Ipanema-kaffe og espresso er Utz-sertifisert.

Stasjonen Bar

Fra kl 08.00 på morgenen kan du i vår Stasjonen Bar Lillehammer nyte en lokal øl fra bryggeriene Lillehammer, Atna, 7null4, Laagen, Rena eller Hubertus på Lesja. For de som foretrekker en halvliter er Carlsberg og Ringnes våre alternativer og er du ømfintlig for gluten har vi Corona som et alternativ. Våre alkoholfrie alternativer er Munkholm eller Alde eplemost fra Bleie gård i Hardanger.

Stasjonen Bar Lillehammer

Hos oss er kaffe i fokus så selvfølgelig har vi Irish Coffee med Jameson på vårt barkart, sammen med klassiske drinker som Gin&Tonic, Dry Martini, Cuba Libre, Blended, Bacardi razz og Screwdriver. Til kaffen serverer vi gjerne en «lokal» XO fra Braastad, en Bache Gabrielsen +++ eller en Baileys. Mjøsregionen er «verdens aquavit hovedstad», så Løiten Linje, Gammel Opland og Birkebeiner Aquavit får du på Stasjonen.

Stasjonen Restaurant

Ønsker du et godt restaurantmåltid med kolleger, venner eller familie er vi en bra og rimelig restaurant på Lillehammer. Vi har en uformell atmosfære, men det hindrer oss ikke i å dekke opp til selskap og fest. Velg retter fra vår meny eller en 2/3-retters inkludert drikke. Vi har alle rettigheter hos oss. Reserverer gjerne et bord eller hele lokalet, så dere kan nyte et godt måltid eller arrangere festligheter.

Stasjonen Restaurant Lillehammer

Når vi har våre komletorsdager første torsdag i måneden  er det alltid god trafikk hos oss. Sommerstid har vi gleden av å ta imot mange utenlandske grupper på lunsj og middag, men det er plass til flere. Ønsker du å få tilsendt vår lunsj og middagsmeny for operatører og bussgrupper ta direkte kontakt med oss og vi sender denne til deg.

Atmosfære og drift

Vårt mål er å gi deg en god start på dagen og en god følelse i magen. Når du besøker oss på Stasjonen Lillehammer skal du senke skuldrene og nyte tiden før du reiser videre. Selv med en beliggenhet på skysstasjonen får du oppleve fyr på peisen og kan spise i rolige omgivelser. I vår café, bar og restaurant ønsker vi deg velkommen som gjest både til hverdag og fest. Hver dag fra morgen til kveld serverer vi deg nykvernet kaffe, påsmurte smørbrød, baguetter, rundstykker og hjemmelagde kaker. Stasjonens spesialitet ciabatta med aioli, kylling og bacon er vår bestselger. Dagens suppe med focaccia, en kyllingwok eller stasjonens hjemmelagde elggryte faller og i smak blant våre gjester. Ønsker dere en samling eller selskap reserverer vi gjerne restauranten og serverer dere en tre retters eller annet fra vår meny. I vår nye bar tilbyr vi deg gjerne en lokal øl, stasjonens utvalgte drinker, en lokal aquavit eller annet godt å drikke.

Hos oss møtes både Lillehamring og Døl, passasjer på tog og buss og vandrerhjemmets og hotellets mange tilreisende gjester. Stasjonen er ikke noe gourmet restaurant, men hos kan du spise skikkelig hjemmelaget mat til en rimelig penge. Vi har alle rettigheter for skjenking av øl, vin og brennevin og har dedikerte personer i vårt team som setter sin stolthet i hvordan vi skal drive vår restaurant på beste måte.

MENY

Frokostbuffet og havregrøt

serveres fra kl 06.30 på hverdager, og fra kl 07.30 lørdag, søndag og helligdager

Et godt utvalg av bakevarer

serveres fra kl 08.00 alle dager

Hjemmelagde kaker

Serveres i cafeens åpningstid

Ferske påsmurte brødvarer

Serveres fra kl 09.00. Hver dag hele uken

Andre ønsker om pålegg – spør oss gjerne. Alle påsmurte varer på menyen kan leveres som catering.

Er dere en boende gruppe hos oss HI Lillehammer – Stasjonen Hotell, se vår gruppemeny under

Gruppemeny

Serveres i restauranten. Bestilles senest 2 dager før og for minimum 10 personer.

Ønsker dere 2 eller 3 retters meny?

Vi tilpasser oss etter behov og dekker opp restauranten til dere. Serveres i restauranten. Bestilles senest 2 dager før og for minimum 10 personer.

Tradisjonsmat komle og kål

Våre tradisjonsretter serveres på torsdager med unntak av sommer og juleferie.  Komlemiddag er alltid første torsdag i måneden og er det som er mest populært. Kål som ikke er lagd av kål, men har en basis av byggryn og erter serveres mange lokale ganer hver torsdag Begge rettene serveres som buffet og står fremme fra 14 – 18:30. Reserver gjerne bord.

Komlepris: kr 225,- inkl kaffe og kake/dessert. Ønsker du å ta med deg maten, betaler du kr 175,-.
Kålpris: kr 200,- inkl kaffe og kake/dessert. Ønsker du å ta med deg maten, betaler du kr 150,-.

Varme og kalde drikker

Serveres i cafeens åpningstid.

Dine ønsker: Dobbel: vi bruker 2 espresso – gir en sterkere drikk. Smaker vi har er karamell, irish, hasselnøtt og vanilje.

Café

Hos oss skal du kunne senke skuldrene og nyte tiden sammen med familie, venner, kollegaer eller alene. Vi starter dagen kl halv 7 med ønske om å gi våre overnattende gjester en god start på dagen med servering av en herlig frokostbuffet. Om du har sovet i din egen seng er du og hjertelig velkommen til å nyte vår skikkelige norske frokost før din videre reise fra Lillehammer Skysstasjon. Vår kvalitets fairetradekaffe fra Friele brygget på nykvernede bønner, nystekte vafler, hjemmebakte kaker, gjærbakst og wienerbrød er og noe du får hos oss fra tidlige morgentimer. Utover dagen fylles disken opp med påsmurte smørbrød, ciabattaer, rundstykker, baguetter og salater. Dagens suppe og våre varme småretter og middagsretter kan du spise fra klokken 11.

Restaurant

På Stasjonen serverer vi varm lunsj, middag og suppe fra klokken 11.00. Er dere en gruppe reserverer vi gjerne bord, deler av restauranten eller hele lokalet for dere. Alle våre retter serveres også som take away så du kan ta de med på toget eller hjem. Noen av våre retter kan også leveres som catering, så har du selskap eller gjester kan du velge en enkel løsning for servering hjemme eller på din arbeidsplass.

Våre dedikerte kjøkkenartister Tomas, Anna, Karol, Dragana, Agata og Aga lager alle varmretter fra bunnen av. De bestreber å bruke lokale råvarer av god kvalitet uten at du som kunde skal betale ekstra for det. Servering av tradisjonsmat av høy kvalitet på enkeltarrangement og dager er viktig for oss og komle og kål torsdager har blitt et av våre varemerker. Vi reserverer gjerne deler eller hele restauranten for din gruppe eller lag kontakt oss idag.

Åpningstider - Resepsjon

Mandag - Fredag: 06.30 - 22.00.
Lørdag - Søndag: 07.30 - 22.00.

Ankomst etter kl 22.00?
Kontakt oss for sen innsjekk.

Dine fordeler som boende gjest:

Gratis WIFI - TV - skrivebord - eget bad -
10 % rabatt på varme retter - rimelig parkering - tilgang til gjestekjøkken

Åpningstider - Café, Bar & Restaurant

FROKOST

Mandag - Fredag: 06.30 - 10.00

Lørdag - Søndag/Helligdager: 07.30 - 10.00

CAFÉ

Hver dag: 08.00 - 21.00

VARME RETTER

Hver dag: 11.00 - 21.00

BAR

Øl og vin: fra 08.00 ->

Brennevin og drinker: fra 13.00 ->

Kontakt

E-post: post@stasjonen.no

Tlf.: +47 61 26 00 24

Jernbanetorget 2-4 2609 Lillehammer